Princeza i princ od Walesa

 TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
Borba za ozdravljenje

Šest tjedana nakon šokantne vijesti: Princ William otkrio kako se osjeća princeza Catherine

Britanski prestolonasljednik za posjeta gradu Newcastleu prvi put je odgovorio na pitanja koja se tiču oporavka princeze od Walesa.

Britanski prestolonasljednik za posjeta gradu Newcastleu prvi put je odgovorio na pitanja koja se tiču oporavka princeze od Walesa.

Šest tjedana je prošlo od šokantne objave Kate Middleton koja je u videoporuci svjetsku javnost obavijestila o svojoj dijagnozi i zloćudnoj bolesti s kojom se bori, a kako stvari napreduju prvi put je komentirao njezin suprug, britanski prestolonasljednik princ William.

Za vrijeme posjete gradu Newcastleu, gdje je posjetio udrugu James‘ Place koja čiji se članovi bave mentalnim zdravljem djece i mladih, te razgovarao s voditeljima projekta Low Carbon Materials, čiji je cilj ekološka održivost, 41-godišnji britanski kraljević je zastao da pozdravi okupljene građane, a dvije žene su ga upitale kako su njegova voljena supruga i djeca.

image

Prince William popričao je s građanima u Newcastleu

IAN FORSYTH AFP

"Smijem li vas zamoliti da nam kažete kako su vaša supruga i djeca?", upitala ga je žena ogrnuta u britansku zastavu.

"Svi smo dobro, hvala na pitanju", odgovorio je princ William. "A Catherine, kako je ona?", ponovila je pitanje zabrinuta žena, na što je princ od Walesa ponovno odgovorio da su svi dobro i udaljio se, a snimka njihovog razgovora je objavljen na Instagramu.

To je bilo prvi put da suprug Kate Middleton javno govori o zdravlju svoje supruge otkako je princeza od Walesa završila na bolničkom liječenju.

image

Princ William i Kate sa sinovima Georgeom i Louisom u Norfolku

GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK

Dosad se o tome oglašavala isključivo press služba Kensingtonske palače, koja je prenijela i zahvalu supružnika na brojnim porukama podrške i željama za što bržim ozdravljenjem princeze od Walesa.

"Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Velikoj Britaniji, diljem Commonwealtha, ali i cijelog svijeta kao odgovor na objavu Njezinog Kraljevskog Visočanstva. Izuzetno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti te su zahvalni na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom teškom trenutku", rekao je glasnogovornik Kensingtonske palače.

Kralj Charles III. nedugo nakon princezinog obraćanja javnosti otkrio je kako je iznimno ponosan na hrabrost koju je pokazala, a riječi podrške stigle su i od princa Harryja i Meghan Markle. "Želimo zdravlje i oporavak Kate i obitelji te se nadamo da će to moći raditi u privatnosti i u miru", otkrili su u kratkom priopćenju koje je prenio časopis People.

image

Supružnici na predstavi Royal Variety u londonskom Royal Albert Hallu lanjskog studenog

CHRISTINE OLSSO/TT/SHUTTERSTOCK

Vijest da Kate boluje od raka izrazito je šokirala Veliku Britaniju, ali i ostatak svijeta jer se pojavila samo mjesec dana nakon što je u otkriveno da od raka boluje i sam kralj. Iako točna dijagnoza, kao i tip bolesti nisu poznati, nije tajna da je princeza započela s kemoterapijom, te da joj je najveća podrška na putu ozdravljenja njezin suprug, princ William.

"Bolest mi je dijagnosticirana u ranoj fazi i podvrgnuta sam preventivnoj kemoterapiji, ali nam je trebalo vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji oni mogu razumjeti i da ih uvjerimo da će sve biti dobro. Williamova podrška za mene je izvor velike utjehe i snage, teški trenuci još su nas više povezali", izjavila je u svojoj poruci Kate Middleton, koja je u međuvremenu sa suprugom proslavila 13. godišnjicu braka, te rođendane svoje djece, princa Louisa i princeze Charlotte.

image

Obitelj na okupu na misi u opatiji Westminster početkom prosinca lanjske godine

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
Linker
02. svibanj 2024 11:32