Gdje su bile dosad!?

Sestre Spencer stilskim lekcijama pokazuju da su štošta naučile od svoje tete, Lady Di

Pripadnice britanskog plemstva vratile su se u Europu nakon dugog niza godina života u Južnoj Africi te odmah pokorile svijet visoke mode.

Tjedan mode u Londonu i Milanu preuzeo je ulogu debitantskog bala i javnosti predstavio dvije nove zvijezde društvene scene - Lady Ameliju i Lady Elizu Spencer, pripadnice poznate britanske plemenitaške obitelji te nećakinje princeze Diane i sestrične britanskih prinčeva Williama i Harryja. Doduše, sestre blizanke nisu tinejdžerice koje su tek izašle iz školskih klupa pa ih treba svečano predstaviti elitnim društvenim krugovima, kako priliči pripadnicama njihove klase, već odrasle, dvadesetdevetogodišnje žene.

No, za zapadnoeuropsku javnost razlika je neznatna, s obzirom na to da su britanske plemkinje dugo živjele na drugom kraju svijeta, u dalekom Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. A čim su se, modno usklađene, pojavile na crvenom tepihu pred brojnim kamerama i fotoaparatima, bilo je jasno da je javnost dobila nove miljenice - obje visoke i vitke, plavokose i pravilnih crta lica te besprijekornog stila odijevanja, izazivaju zadivljene komentare gdje god se pojavile, tim više što se pojavljuju zajedno, pa je užitak dvostruk.

image

Blizanke su uvijek pomno stilski usklađene

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

“Oduvijek smo bile bliske, no sada smo nerazdvojne poput pravih srodnih duša”, izjavila je Amelia koja ima još jednu osobu bez koje ne može zamisliti život, zaručnika Grega Malletta, 30-godišnjeg južnoafričkog profesionalnog surfera i trenera vaterpola s kojim je u vezi već trinaest godina i za kojeg smatra da joj je, kako sama kaže, sudbinski predodređen.

Eliza je pak, nakon što se oporavila od traume zbog smrti dečka Christophera Elliota koji je prije trinaest godina poginuo u prometnoj nesreći u Cape Townu, sreću pronašla u zagrljaju Channinga Millerda s kojim je u vezi četiri godine. No, blizanke se mogu osloniti i na pomoć brojne braće i sestara. Njihova majka pučanka, bivša britanska manekenka Victoria Lockwood i prva žena Earla Charlesa Spencera, Dianinog brata, rodila je još dvoje djece: Louisa Spencera, vikonta Althorpa koji je nasljednik obiteljske titule, te Lady Kitty Spencer, bivšu manekenku, a sadašnju glasnogovornicu luksuznih kuća Dolce&Gabbana i Bulgari.

Pogledajte neka od zapaženijih izdanja Spencer sestara...

Njezino glamurozno vjenčanje sa 62-godišnjim južnoafričkim tekstilnim tajkunom Michaelom Lewisom, održano u srpnja 2021. u veličanstvenoj vili u okolici Rima, bilo je događaj godine. A kako im se otac ženio još dva puta, imaju i polubrata te dvije polusestre - Edmunda i Lady Laru iz očevog braka s Caroline Freud te Lady Charlotte iz sadašnjeg braka s Karen Gordon. I majka im se udala još jednom, za biznismena Jonathana Aitkena, pa imaju i polubrata s majčine strane, Samuela.

No, Amelia i Eliza se od najranijeg djetinjstva osjećaju posebno povezane, dijelom zbog poslovične blizanačke bliskosti, a dijelom i zbog nesretnog djetinjstva, vrlo sličnog onome bratića im Williama i Harryja.

Brak njihovih roditelja, naime, od početka je bio disfunkcionalan. Majka je patila od bulimije te bila ovisnica o alkoholu i teškim drogama, dok je otac istodobno imao izvanbračnu vezu s jednom novinarkom.

Čitajte i: Baš poput Diane: Kate Middleton još jednom odala počast majci svoga supruga

image

Fotografija iz djetinjstva s majkom Victorijom Lockwood i ocem Charlesom Spencerom, bratom Lady Di, te starijom sestrom Kitty

PETER LEA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDA

Kako bi izbjegli skandal većih razmjera, jer bila je riječ o pripadnicima obitelji usko povezanih s kraljevskom, bračni se par s djecom 1995. seli u Južnu Afriku. Nakon razvoda dvije godine kasnije, Charles se vraća u Veliku Britaniju, dok su djeca ostala s majkom.

“Kitty je odmalena bila neovisnog i snažnog karaktera pa svađe i razvod roditelja nije toliko dramatično doživljavala; Louis je tada bio premalen da bi u potpunosti shvatio što se događa. Stoga smo Amelia i ja jedna drugoj bile podrška i utjeha”, rekla je Eliza u jednom intervjuu, a to se u najljepšem obliku pokazalo i ovih dana.

Linker
20. travanj 2024 06:36