U PRATNJI UNUKA

Sjećanja na sretnije dane: Kraljica Elizabeta II. prvi put bez supruga posjetila Škotsku

Prvi puta nakon smrti princa Philipa, britanska kraljica Elizabeta II. posjetila je Škotsku povodom ceremonije u palači Holyrood.

Britanska kraljica Elizabeta II. (95) posjetila je Škotsku u povodu tradicionalne ceremonije u palači Holyrood, kojom se slave tamošnja kultura, povijest i običaji najsjevernijeg dijela Ujedinjenog Kraljevstva.

Čitajte i: Odnos Williama i Harryja nalazi se na velikoj prekretnici: Hoće li projekt u čast njihove majke Diane biti presudan?

Bio je to njezin prvi dolazak u najsjeverniji dio Ujedinjenog Kraljevstva poslije smrti princa Philipa, vojvode od Edinburgha koji je obožavao škotsko visočje. Kraljicu je pratio unuk, princ William (39), koji ima i titulu škotskog grofa od Strathearna. Običaji nalažu da kraljica početkom ljeta provede tjedan u palači Holyrood, a ondje je dočekuje postrojena škotska garda.

image
Bio je to njezin prvi dolazak u najsjeverniji dio Ujedinjenog Kraljevstva poslije smrti princa Philipa.
SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Velika svađa kraljevske braće: Evo što je William u naletu bijesa rekao Harryju o njegovoj supruzi Meghan

Pokojni princ Philip, nekadašnji mornarički časnik, uživao je u tom dijelu proslave, stoga ne čudi kraljičin sjetni pogled dok je promatrala postrojene gardiste. Njezin škotski domaćin, lord Provost od Edinburgha, čija je dužnost biti joj pri ruci dok je u Holyroodu, obazrivo je koračao pokraj nje dok se prisjećala sretnijih dana.

Linker
19. travanj 2024 22:33