I kralj je voli

Stiže nagrada: Sophie Wessex mogla bi biti nova vojvotkinja od Edinburgha

Omiljena kraljičina snaha imat će više zaduženja u Tvrtki jer kralju Charlesu treba netko besprijekoran poput nje, a titula je prvi korak u tom pravcu.

Sve dolazi na svoje, pa bi tako i mlađi sin Elizabete II., princ Edward i njegova supruga Sophie, mogli dobiti prestižniju titulu. Dosad su bili grof i grofica od Wessexa, no ovih dana britanski mediji pišu kako bi se to moglo promijeniti. Edwardov otac, princ Philip, svojedobno je zamolio nasljednika prijestolja, Charlesa, da njegovu titulu vojvode od Edinburgha proslijedi mlađem bratu. Otkako je postao kralj, Charles razmatra tu mogućnost, ali ne toliko zbog brata koliko zbog šogorice Sophie. Do sada je briljantno obavljala svoje dužnosti, sugrađani ju jako vole i mogla bi postati mnogo važniji član Tvrtke. Poznato je da kralj namjerava srezati povlastice svojoj obitelji i smanjiti broj onih koji imaju pravo na financiranje iz državne blagajne svjestan da ta praksa sve više iritira porezne obveznike. S druge strane, potreban mu je netko besprijekoran i sposoban poput Sophie, spreman preuzeti još veći teret jer će dužnosti odsad biti više, a broj radnih članova kraljevske obitelji bit će smanjen, piše Daily Mail.

Uz to, kraljica je jako voljela svoju tihu, samozatajnu snahu. Njena i Edwardova rezidencija Bagshot Park nalazi se u susjedstvu dvorca Windsor pa ju je svekrva pozivala u goste kako bi skupa gledale filmove iz II. svjetskog rata. Dok je princ Philip bio živ, Sophie i on razglabali su unedogled o toj temi. Imala je živaca i strpljenja za stari bračni par, ništa joj nije bilo teško učiniti za njih, a oni joj to nikad nisu zaboravili. Očito nije ni Charles.

Linker
24. travanj 2024 01:47