Meghan Duchess of Sussex and Prince Harry

 TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
Ne odustaje

Thomas Markle opet napada Meghan: Optužio je kćer i zeta kako mu ne daju vidjeti unuke

Začuđen je i šokiran jer Meghan i Harry ne komuniciraju s njim pet godina, vjeruje da nije ništa skrivio i da poput kralja Charlesa ispašta zbog ‘grijeha‘ koje - nije počinio.

Začuđen je i šokiran jer Meghan i Harry ne komuniciraju s njim pet godina, vjeruje da nije ništa skrivio i da poput kralja Charlesa ispašta zbog ‘grijeha‘ koje - nije počinio.

Netko bi se, možda, zavukao u mišju rupu zbog srama nakon svega što je priredio kćeri, ali Thomas Markle nije takav tip. Spremno se odaziva molbama za razgovor britanskim medijima, a ovaj put oglasio se (online) u popularnoj britanskoj televizijskoj emisiji "Good morning, Britain". Nije teško pogoditi o kome je pričao, no umjesto "baražne vatre" kakvu obično prosipa po Meghan i Harryju, trudio se ostaviti dojam ucviljenog djeda kojem, eto, ne daju vidjeti unuke. Umirovljeni majstor filmske rasvjete koji živi u Rosaritu, Meksiko, potužio se da pet godina nije vidio kćer otkako je zbog dva srčana udara, uoči Meghanine udaje za princa Harryja, 2018. završio u bolnici, niti je upoznao unuke, Archieja i Lilibet.

"Srce mi je slomljeno. Jako sam uzrujan. Okrutno je djedu uskratiti pravo na viđanje unuka. U Kaliforniji ih, zapravo, mogu tužiti, ali to ne želim. Druga stvar je da nisam učinio ništa loše. Ništa ne ukazuje na to da kažem da sam loš momak. Ja sam stvarno brižan otac i ona to zna i nema opravdanja da se tako ponašate prema meni - nema izgovora da se tako odnosite prema baki i djedu", izjavio je ne trepnuvši.

image

Thomas Markle gostovao je u televizijskoj emisiji
‘Good Morning Britain‘

ITV/SHUTTERSTOCK

Poznato je, naime, da je uoči kćerinog vjenčanja surađivao s paparazzima u zamjenu za novac, a njezino pismo kojim je pokušala popraviti njihov narušen odnos moleći ga da se suzdrži od istupa u medijima, nekim je čudom objavljeno. Nakon Meghaninog i Harryjevog intervjua Oprah Winfrey u ožujku 2021., poslao je pismo kraljici talk showa sa zahtjevom da se i njemu dozvoli ispričati svoju priču.

"Oprah sam ostavio pismo s brojem telefona i email adresom. Zatražio sam priliku da ispričam svoju stranu priče", rekao je Meghanin otac u prijašnjem istupu u javnost, čudeći se što nije dobio odgovor.

Nedavno je objavljeno da je kao tihi partner navodno bio umiješan u poslovni pothvat svog prijatelja, fotografa Karla Larsena koji je htio voditi turiste stopama Meghan i Harryja u Montecitu, Kalifornija. Svoj "turistički proizvod" nazvao je "Royal Celebrity Tour of Los Angeles i Montecito". U reklami se hvalio kako će fanove svoje kćeri i zeta, u zamjenu za iznos od 1200 dolara za grupu od šestero, voditi na njene stare adrese i u njezinu školu u okolici Los Angelesa. Turiste je dovoditi i do ulaza u njihov posjed, a kako se Meghan danas druži s Katy Perry i Cameron Diaz, fotograf se dosjetio voditi fanove nadomak njihovih rezidencija u Montecitu. Sud je, srećom, stao na stranu vojvoda od Sussexa i Larsenu zabranio provesti poslovni naum u djelo.

image

Meghan i Harry na nedavnom otvaranju Invictus Games u Njemačkoj

SHUTTERSTOCK

Kako god bilo, Thomas Markle se i u posljednjem intervjuu raspričao o tome kakva je Meghan nekada bila: "Uvijek je bila vrlo draga i talentirana. Vrlo ljubazna, a sada ne znam kakva je. Živjela je sa mnom od šestog razreda do srednje škole i nikad nisam vidio ništa slično. Nije mi jasno u kakvu se ženu pretvorila. Šokiran sam. Više nije osoba koju sam poznavao".

Kada su ga upitali tko je po njegovom sudu kriv za prekid komunikacije, Harry ili Meghan, otkrio je da ona ima ona veći utjecaj na njega nego on na nju.

"Uvijek sam tu za nju, još uvijek je volim - voljet ću je zauvijek. To se nikada neće promijeniti, ali želim da mi se obrati i dopusti mi da vidim unuke i pusti me da imam malo mira. Ljudi idu u zatvor na pet godina i oprošteno im je – a ja nisam ništa učinio. Uvijek bih se ispričao za sve ako sam pogriješio", ispričao je.

Ponavljao je da silno želi upoznati unuke prije nego što umre, a pritom si je dao slobodu prokomentirati i svađu princa Williama i Harryja. Ukratko, Thomas Markle sumnja da će se braća ikada pomiriti.

image

Meghanin otac usporedio se s kraljem Charlesom jer po njegovom sudu, obojci je uskraćeno vidjeti unuke

JANE BARLOW/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Oglasio se i u svibnju ove godine, povodom krunidbe kralja Charlesa i činjenice da je princ Harry ekspresno napustio domovinu poslije ceremonije u Westminsterskoj opatiji. Dok je kralj sa suprugom, kraljicom Camillom, bio na fotografiranju za službeni portret, njegov mlađi sin već je bio na putu za zračnu luku.

Meghanin 79-godišnji otac usporedio se s kraljem Charlesom rekavši da je obojici uskraćen kontakt s unucima. "Kralj Charles također nije učinio ništa loše, ali ni on ne može vidjeti djecu kao i ja", zaključio je Thomas Markle.

Linker
28. travanj 2024 10:36