odlazak kraljice

U trenutku smrti uz kraljicu su bili samo Charles i njegova sestra Anne

Smrt kraljice Elizabete II došla je naglo tako da ostali članovi obitelji nisu stigli na vrijeme u Balmoral kako bi se oprostili od voljene majke i bake.

Kako je danas otkriveno, samo su princ Charles i princeza Anne, kraljičina najstarija djeca, uspjela na vrijeme stići u dvorac Balmoral i biti uz svoju majku prije nego što je preminula. Naime, Charles i Anne nalazili su se već u Škotskoj kada im je javljeno da se kraljici Elizabeti II. naglo pogoršalo zdravstveno stanje. Ostatak obitelji stigao je u njezinu ljetnu rezidenciju u Škotskoj tek kada je preminula.

image

Princ William u Balmoral je dovezao stričeve Andrewa i Edwarda te Edwardovu suprugu Sophie

PHIL DYE/MIRRORPIX/PROFIMEDIA

Princ Andrew, princ Edward, njegova supruga Sophie i princ William jučer su doletjeli iz Berkshirea privatnim avionom u Aberdeen, ali dok su jurili prema Balmoralu, kraljica više nije bila živa. I princ Harry koji je sinoć trebao prisustvovati humanitarnom događaju sa suprugom Meghan u Londonu, također je pokušao stići u Balmoral na vrijeme, ali stigao je tek oko osam sati navečer, gotovo sat i pol nakon što je javnost obaviještena o kraljičinoj smrti.

U Balmoral je stigao sam iako se nagađalo da će uz njega biti i Meghan, no čini se da u ovako intimnom trenutku za obitelj, ona nije bila dobrodošla. Princ Harry je viđen kako rano jutros sam odlazi iz Balmorala dok su ostali članovi obitelji ostali u kraljičinom škotskom dvorcu.

image

Princ Harry u Balmoral je stigao nakon bakin smri

STUART WALLACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

I kraljevsko osoblje jučer bilo u suzama teško se mireći s gubitkom svog voljene gazdarice.

Jedan je izjavio: "Koliko god se pokušavate pripremiti za ovaj trenutak, ova vijest je došla kao da me netko ciglom udario po glavi. Ona je nezamjenjiva, jednostavno ne mogu vjerovati da više nećemo vidjeti taj vragolasti osmijeh. U potpunom smo šoku."

image

Kraljičino osoblje sa suzma u očima izvjesilo je službenu obavijest o njezinoj smrti ispred Buckinghamske palače

WPA POOL/MIRRORPIX/PROFIMEDIA

Smrt kraljice Elizabete II. izazvala je trenutnu lavinu emocija i diljem Velike Britanije i tisuće građana odmah su se s cvijećem u rukama pohitali ispred Buckinghamske palače i drugih kraljevskih rezidencija diljem zemlje.

U jednom trenutku među ožalošćenima je odjeknula pjesma ‘God Save The Queen‘, nakon čega su uslijedili uzvici ‘Long Live The King‘.

Jer život ide dalje i Velika Britanija nakon sedamdeset godina ponovo dobiva kralja – Charlesa III.

Linker
20. travanj 2024 19:59