Princeza Alexandra

 GETTY IMAGES
Kći princeze

Unuka Grace Kelly oduševila u Chanelovoj haljini koju je prije 34 godine nosila njezina majka

Kći princeze Caroline od Monaka i princa Ernsta od Hannovera, pojavila se na Chanelovoj reviji u Parizu u haljini te modne kuće koju je 1990. godine nosila njezina majka - princeze Caroline.

Kći princeze Caroline od Monaka i princa Ernsta od Hannovera, pojavila se na Chanelovoj reviji u Parizu u haljini te modne kuće koju je 1990. godine nosila njezina majka - princeze Caroline.

Najmlađe dijete princeze Caroline, sestre monegaškog kneza Alberta, krenula je majčinim stopama, kada je riječ modi. Radi se o princezi Alexandri od Hanovera, koja bi, sudeći po izboru odjeće na Chanelovoj Haute Couture reviji proljeće/ljeto 2024., u sklopu Tjedna visoke mode u Parizu, mogla postati nova muza kreativne direktorice te modne kuće, Virginije Viard.

Kći je njemačkog plemića, Ernsta Augusta, princa Hanovera i princeze Caroline, koji od 2009. žive odvojeno, ali se nisu razveli. Za posebnu modnu prigodu, izabrala je Chanelov vintage haljinu iz ormara svoje majke, staru 34 godine, piše Hello! Radi se o decentnoj, klasičnoj, kombinaciji u kojoj se starija kćer pokojne princeze Grace od Monaka, pojavila 1990., na večernjem događaju na koji je povela i svoju djecu iz drugog braka s talijanskom industrijalcem i vozačem utrka brzih čamaca, Stefanom Casiraghijem. Držala je za ruku kćer Charlotte, kojoj danas ima 37 godina te godinu dana mlađeg sina Pierrea. Princeza je uz crno-bijeli komplet (Chanel joj je već tada bio omiljena modna kuća) imala i šešir širokog oboda koji se odlično stopio s kreacijom, ali i efektne biserne naušnice.

image

Caroline od Monaka u Chanel kompletu 1990. godine

GETTY IMAGES

Princeza Alexandra ovog je puta izbjegla šešir, a uz klasičnu Chanelovu torbicu, poklon vrećicu s logom te modne kuće i nezaobilazni mobitel, princeza je obula efektne natikače na visoku petu. Lijepe noge bile su u prvom planu. Inače, 24-godišnja Alexandra, trinaesta je u liniji nasljeđivanja monegaškog trona i jedina od četvero djece princeze Caroline koje ima kraljevsku titulu (po ocu, trećem suprugu njene mame). Alexandra je nekad bila vrsna klizačica na ledu i branila boje Monaka na natjecanjima, njena baka Grace Kelly, bila je među najljepšim holivudskim glumicama, a njezina majka Caroline, nekad je slovila za najljepšu europsku princeza... Stoga je jasno od koga je mlada žena "pokupila" gene za ljepotu.

image

Princeza Alexandra dolazi na reviju modne kuće Chanel u Parizu

GETTY IMAGES
Linker
26. travanj 2024 08:15