ruže, lavanda, zvončići...

Voljenom djedu! Značenje cvjetnog vijenca kojim su se Meghan i Harry oprostili od princa Philipa

Princ Philip preminuo je u 100. godini života, a njega su se u dvorcu Windsor pozdravili njegovi najbliži. Među njima i princ Harry, koji je iz SAD-a stigao sam. Meghan Markle ostala je u Americi, no na svoj se način pozdravila od vojvode od Edinburgha.

Meghan Markle nije prisustvovala sprovodu vojvode od Edinburgha, navodno je posljednji ispraćaj princa Philipa pratila na televiziji. Ipak, oprostila se od njega u svom stilu. Njena rukom pisana poruka našla se na cvjetnom vijencu u crkvi Saint George. Sa suprugom je odabrala cvijeće iz lokalnog uzgoja, među njima i meki primog, poznat kao medvjedovina. Riječ je o nacionalnom cvijetu Grčke, a njime je par odao počast porijeklu i naslijeđu princa Philipa.

Čitajte i: Jedinog muškarca kojeg je istinski voljela Kraljica je ispratila mirno, sama - daleko čak i od svoje razjedinjene obitelj

Osim medvjedovine, Harry i Meghan na vijenac su smjestili i zvončiće, ružmarin, lavandu i ruže. Sve to cvijeće nosi svoju važnu simboliku - zvončiću označavaju zahvalnost i vječnu ljubav, ružmarin označava vječni spomen i sjećanje, a lavanda odanost. Usto, par je smjestio i ruže - u čast lipnju, mjesecu u kojem je princ Philip rođen.

image
Na posljednji počinak princ Philip ispraćen je prema vlastitim željama.
LEON NEAL/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kraljica Elizabeta II. oprostila se od supruga, princa Philipa, ali srce slama razdvojenost braće Harryja i Williama

Čitajte i: Posebno značenje biserne ogrlice: Kate Middleton na ispraćaju princa Philipa odala počast dvjema ženama

Meghan Markle na posljednjem se ispraćaju navodno nije pojavila zbog visoke trudnoće. Uskoro bi na svijet trebala donijeti drugo dijete - djevojčicu. Nažalost, princ Philip neće upoznati svoju praunuku. Preminuo je uoči svog 100. rođendana, i u tuzi ostavio britansku kraljevsku obitelj.

image
SAMIR HUSSEIN/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 20:02