Getty Images
Svaki za sebe

William i Harry definitivno se razišli: Prinčevi se dogovorili i podijelili novac pokojne Lady Di

Još jedna od brojnih pravnih stavki je riješena između dva brata, otkako je mlađi princ odlučio sa svojom obitelji odstupiti sa svih funkcija iz kraljevske obitelji, morali su se dogovoriti na koji način će podijeliti novac koji dolazi u memorijalnu zakladu njihove majke.

Razlaz Williama i Harryja definitivan je i što se majčinog novca i ostavštine tiče, dva princa sada su dogovorila sve detalje oko načina na koji će podijeliti novac iz memorijalne zaklade princeze Diane između svoje dvije humanitarne udruge.

Financijski dokumenti pokazuju da su dogovor postigli još u prosincu prošle godine, dakle ranije nego su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa javno obznanili da odstupaju od kraljevskih dužnosti.

Podjela budućih sredstava

WINDSOR, ENGLAND - OCTOBER 12: Catherine, Duchess of Cambridge, Prince William, Duke of Cambridge, Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex arrive attend the wedding of Princess Eugenie of York to Jack Brooksbank at at St. George's Chapel on October 12, 2018 in Windsor, England. (Photo by  Danny Lawson - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Dogovor o podjeli novca iz majčine zaklade, postigli su prije nego su Sussexi objavili da napuštaju kraljevske dužnosti.

Princ William i princ Harry dogovorili su podjelu budućih sredstava prikupljenih u zakladu njihove pokojne majke. Sav novac koji će u budućnosti biti uplaćen u memorijalu zakladu Lady Di podijelit će se između Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge i Sussex Royal Foundation.

Dianina memorijalna zaklada više ne prikuplja donacije aktivno, ali s vremena na vrijeme u nju se pristigne donacija ili novac od naslijeđenih predmeta. A novac iz nje donira se humanitarnim udrugama koje su odabrali William i Harry.

Do prošle godine zaklada njihove majke radila je pod imenom Sussexa i Cambridgea, sve dok Harry i Meghan nisu otkrili obitelji da žele formalan razlaz i financijsku neovisnost.

Pročitajte i:

Pismo princa Williama otkrilo da je zakopao ratnu sjekiru: Zbog majke braća zaboravila nesporazume

Od crne ovce do princa iz bajke: Životna priča princa Harryja koji je mir pronašao tek kada je sreo nju

Princ William je slomljen zbog odluke voljenog brata: 'Cijeli život sam ga podržavao i štitio, ali više ne mogu'

Glumački debi: William i Harry glume u filmu 'Star Wars', na premijeri bili glavne zvijezde

Linker
18. travanj 2024 14:37