Pravi raritet

Za paprenu cijenu: Kim se na aukciji izborila za križ koji je nosila Ladi Di

Poznata aukcijska kuća iz Londona prodavala je neobičan privjesak od ametista i dijamanata koji je u javnosti nosila jedino pokojna princeza Diana.

Kraljica reality showova ulovila je i kraljevski komad nakita. Kim Kardashian sada je vlasnica neobičnog privjeska kojeg je nosila princeza Diana. Na aukciji u Sothebyju Kim je ponudila najviše za križ od ametista i dijamanata i sada je nova vlasnica tog komada. Privjesak za ogrlicu kupila je za 197,453 dolara, kako javlja Page Six.

Prema priopćenju za javnost, četvero se ponuditelja borilo za ovaj komad nakita, u posljednjih pet minuta aukcije "Royal & Noble" koju poznata kuća organizira svake godine. Na kraju je ovaj neobičan komad nakita završio u rukama Kardashiankinih pomoćnika, za gotovo duplu cijenu od početne procjene.

image

Attalah križ nosila je isključivo princeza Diana

SOTHEBYS

"Oduševljeni smo što je ovaj komad dobio novi život u rukama još jednog globalno poznatog imena", kazao je Kristian Spofforth voditelj odjela za nakit u Sothebyju u Londonu u službenoj izjavi.

Prilično veliki privjesak, jedinstvena je kreacija dvorskih draguljara Garrard, a sastoji se od četvrtasto rezanih ametista naglašenih s kružno rezanim dijamantima od 5,25 karata. Dimenzija je približno 136 x 95 milimetara. Ono što mu daje neprocjenjivu vrijednost je činjenica da ga je nosila pokojna princeza Diana.

Prvi puta veliki ljubičasti križ davne 1987. na dobrotvornoj gala večeri u Londonu, a nosila ga je uz raskošnu crno-ljubičastu haljinu od baršuna, dizajnerice Catherine Walker.

image

Nakit princeze Diane gotovo se nikad ne prodaje

HUGH THOMPSON/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Privjesak je pripadao Naimu Attalahu, nekadašnjem izdavaču i direktoru draguljarske kuće Asprey, ujedno i velikom prijatelju Lady Di. Na prodaju ga je dao njegov sin Ramsay Attallah, koji tvrdi da su njegov otac i Diana bili prijatelji te da joj je ovaj komad nakita posuđivao u brojnim prilikama, jer ga je jako voljela. "Kada sam odrastao, uvijek bismo ga imali na stolu za božićni ručak, ali nitko ga nikad nije nosio osim Diane, a u javnosti nije viđen otkako je ona umrla, sve do sada", kazao je Ramsay Attallah uoči aukcije.

Privjesak je izrađen od zlata, srebra, ametista i dijamanata, a procjena aukcijske kuće o cijeni koju bi mogao postići bila je oko 100,000 američkih dolara. No Kim je za ovaj neobičan komad nakita izdvojila duplu cifru.

Ono po čemu je križ zapravo najveći raritet je činjenica da ga je nosila pokojna princeza od Walesa, jer se komadi nakita koji su joj pripadali ili ih je samo nosila, gotovo uopće ne prodaju.

Linker
16. travanj 2024 23:26