Nisu rasisti

Zadovoljni starijim bratom: Palača odobrava Williamov medijski istup kojim je branio obitelj

Princ William prvi je član kraljevske obitelji koji je direktno i javno progovorio o optužbama da su neki članovi obitelji rasisti.

Kraljica Elizabeta II. i princ Charles podržali su princa Williama nakon što je pred novinarima rekao da "kraljevska obitelj stvarno nije rasistička". Princ William je prvi član obitelji koji je javno reagirao u vezi s tim optužbama. Uz suprugu Kate obišao je školu u istočnom Londonu i bilo je to njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od emitiranja intervjua koji su njegov brat, princ Harry, i Meghan Markle dali Oprah Winfrey.

Tom je prilikom William odogovrio na novinarsko pitanje o optužbama za rasizam, zauzevši čvrsti stav da njegova obitelj nipošto nije rasistička. Također je otkrio da još uvijek nije razgovarao s bratom od nedjelje, ali da će u budućnosti razgovarati.

Pogledajte video

Ova njegova obrana kraljevske obitelji dobro je prihvaćena na dvoru, kako kažu izvori iz Palače, ostali članovi kraljevske obitelji zadovoljni Williamovim nastupom. "Smatraju da se dobro snašao s obzirom na emocije i veličinu svega toga", rekao je izvor za Mirror te dodao da su i Buckinghamska palača i Clarence House, službeni domovi kraljice i princa od Walesa, podržali Williamovu solo intervenciju u četvrtak.

Čitajte i: Intervju o kojemu će se dugo pričati: Meghan se slomila, a Harry otkrio koliko ga je otac povrijedio

Čitajte i: Ekskluzivno objavili kod Oprah: Meghan Markle i Harry na ljeto očekuju - djevojčicu

Čini se kako ostatak obitelji ipak želi smiriti situaciju te je isti izvor kazao da je stariji brat spreman stajati rame uz rame s Harryjem na otkrivanju kipa njihove pokojne majke 1. srpnja ove godine u palači Kensington, što bi bio Dianin 60. rođendan. To bi ujedno mogao biti i prvi put da se braća pojave zajedno u javnosti od intervjua.

image
Princ William i Kate prvi put su se pojavili u javnosti od intervjua.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Smirivanje situacije

U intervjuu koji je uzdrmao britansku monarhiju, na pitanja voditeljice Oprah Winfrey, Harry i Meghan su odgovarali o svom udaljavanju od kraljevske obitelji i preseljenju u Kaliforniju. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa rekli su da su otišli jer su bili izloženi prevelikom medijskom pritisku, rasizmu i jer nisu imali potporu ostalih članova kraljevske obitelji.

Harry i Meghan su rekli da se u jednom razgovoru s njima član kraljevske obitelji, kojeg nisu imenovali, dok je Meghan bila trudna pitao o tome kakvu će boju kože imati njihov sin Archie kojemu su sad 22 mjeseca.

Čitajte i: Šokantno priznanje Meghan Markle: ‘Nisam više željela biti živa. Harry me samo držao dok sam plakala‘

Čitajte i: Video: Komentar Nade Mirković: Meghan je otišla predaleko u pokušajima da Harryja pretvori u muškarca iz Kalifornije

Ove optužbe su potaknule nagađanja o tome tko je autor te izjave, kao i oštru polemiku u Velikoj Britaniji kojoj su pridonijeli lanjski prosvjedi pokreta pod nazivom "Crni životi vrijede".

image
Princ William još se nije čuo s bratom, no rekao je da će to učiniti.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kraljica Elizabeta II., u želji da popravi učinjenu štetu, reagirala je u utorak navečer priopćenjem iz Buckinghamske palače, rekavši da ih je "ražalostilo kada su doznali koliko su protekle godine bile teške" za par.

Kraljica je istaknula da "ozbiljno shvaća" Meghanine i Harryjeve optužbe za rasizam. No rekla je da će se njima pozabaviti "privatno" unutar obitelji i da se "sjećanja mogu razlikovati", iz čega se dade zaključiti da te izjave ne uzima zdravo za gotovo.

Linker
17. travanj 2024 11:32