odnos kraljevskih snaha

Zašto vojvotkinja od Cambridgea nikada ne smije biti uvučena u tračeve? Meghan ‘načela‘ buduću kraljicu

Medijska buka stvorena nakon što su vojvotkinja Meghan Markle i njezin suprug, britanski princ Harry, u iscrpnom intervjuu opisali svoj bijeg iz kandži britanske kraljevske obitelji, pojačana je otkrićem da se bivša američka glumica i ranije žalila na trač da je uoči vjenčanja rasplakala svoju šogoricu, vojvotkinju Catherine.

Tvrdnja Meghan Markle da, suprotno ranijim izvješćima, nije istina kako je ona rasplakala vojvotkinju od Cambridgea na probi njezina vjenčanja, već istina upravo suprotna, bila je jedna od najspominjanijih točaka opsežnog intervjua s američkom voditeljicom Oprah Winfrey. Oprah ju je potaknula da progovori o glasinama koje su se širile, a kojima se tvrdilo kako je Meghan natjerala "Kate" u suze tijekom probe za djeveruše. Izvješća nakon vjenčanja sugerirala su kako su Meghanini zahtjevi rasplakali vojvotkinju od Cambridgea.

"Dogodilo se obrnuto", rekla je Meghan u intervjuu. Vojvotkinja od Cambridgea se potom ispričala Meghan, donijela joj cvijeće i konačno - preuzela odgovornost za to. Meghan je ujedno ustvrdila da je palača htjela to sve zataškati, pa joj nisu htjeli opovrgnuti tračeve. I dok su njezini obožavatelji taj detalj istaknuli kao jedan od važnijih dokaza njenog nepoželjnog statusa unutar obitelji, bilo je i onih koji su ustvrdili da Meghan namjerno iznosi sjećanje koje možda baš i nije najtočnije.

Čitajte i: Video: Komentar Nade Mirković: Meghan je otišla predaleko u pokušajima da Harryja pretvori u muškarca iz Kalifornije

Čitajte i: Intervju o kojemu će se dugo pričati: Meghan se slomila, a Harry otkrio koliko ga je otac povrijedio

image
Vojvotkinje Meghan i Catherine u društvu svojih prinčeva iz snova
TOLGA AKMEN AFP

U obranu Meghan Markle sada je ustao novinar Omid Scobie, koji redovno prati vijesti s kraljevskog dvora za magazin Harper's Bazaar. U opširnom tekstu iznio je svoje istraživanje spornog trenutka, naglasivši da se vojvotkinja Meghan i ranije žalila na širenje zlokobnih tračeva.

Intervju, piše Scobie, je prvi put da je svijet mogao čuti Meghan kako opisuje koja je prava cijena kraljevske politike „bez komentara” kada se radi o netočnim novinskim izvještajima. Jedna vijest koja je posebno uznemirila Meghan bile su objede iz studenog 2018., o tome kako je rasplakala vojvotkinju Catherine, za koje je kraljevska obitelj znala da nisu istinite. Više puta su odgovorili Meghan da ne smije davati komentare o tome, iako je ta priča bila izuzetno teška za nju. Pogotovo jer su ostali članovi kraljevske obitelji imali privilegij reagirati, kao što se dogodilo u srpnju 2019. kada je demantirana vijest da je vojvotkinja Catherine koristila botox.

Čitajte i: Šokantno priznanje Meghan Markle: ‘Nisam više željela biti živa. Harry me samo držao dok sam plakala‘

Čitajte i: Kate nakon intervjua Meghan i Harryja nije reagirala, no... Izraz lica govori više od tisuću riječi

image
Princ Harry i Meghan Markle u razgovoru s Oprah Winfrey
PROFIMEDIA, AFP

Kao ključni dokaz Scobie, pak, navodi, mail iz siječnja 2020., kad je od princa Harrya žurno zahtjevano da supotpiše izjavu kojom će s bratom, princom Williamom, demantirati novinske izvještaje da je William konstantno maltretirao njega i suprugu.

"Dakle, ako ćemo sada slati sva ta priopćenja, mogli bi i konačno poslati jedno u kojem ćemo raščistiti onaj trač o meni", napisala je tada Meghan službeniku palače, pitajući se zašto nitko ne želi da njezina strana priče bude javno objavljena. Kao i mnogo puta do tada, njezin je zahtjev odbijen uz tvrdnju da je to način na koji se kraljevska obitelj ponaša. Vojvotkinja od Cambridgea, rečeno joj je, nikada ne smije biti uvučena u tračeve.

image
Sretni bjegunci od kraljevske obitelji u razgvooru su otkrili da čekaju - kćer
CBS/FERRARI/PROFIMEDIA

Iako je već niz tekstova o tome napisan, očito je da će kraljevska svađa i dalje biti jedna od najzanimljivijih tema post-Megxita. Što je prava istina, vjerojatno nikada nećemo saznati, ali bit će zanimljivo vidjeti hoće li kraljevska obitelj reagirati i (po Meghaninim riječima, još jednom) zaštiti vojvotkinju Catherine.

Linker
13. travanj 2024 17:05