Zašto baš sad?

Zbog nove sezone ‘Krune‘ u Buckinghamskoj palači zavladala panika

Dvorani su se nadali produženom medenom mjesecu jer je kralj Charles tek počeo vladati, ali željezo se kuje dok je vruće.

Tek što je Netflix objavio trailer nove, pete sezone serije "Kruna", u Buckinghamskoj palači zavladalo je nezadovoljstvo zbog nezgodnog tajminga. Kralj Charles tek je počeo vladati, a datum puštanja serije, 9. studenog, neumitno se bliži. Svi znamo što je sada na redu - Charlesov razvod od Diane - i jedva čekamo početak.

No palači ne odgovara podsjećanje javnosti na detalje sočne afere: kraljevu telefonsku epizodu ‘tampon‘, očaj princeze od Walesa, Camillina dugo iščekivana pobjeda nad mlađom i ljepšom suparnicom koju je, koliko god to zvučalo nevjerojatno, razvod od supruga povrijedio jer se nadala čudu.

U palači su se, pak, nadali produženom "medenom mjesecu". I osjećaju za doličnost prema monarhiji producentskog tima serije koja iz sezone u sezonu bilježi rekordnu gledanost. Ako su britanski republikanci pristali ostaviti kralja na miru tijekom žalovanja za majkom i posljednjeg ispraćaja (vjerojatno će mu dati još malo vremena), mogli su i producenti Krune. Ali nisu. Željezo se kuje dok je vruće.

Dvorani zbijaju redove zbog "Krune" jer počinje panika. Pitaju se zašto baš sada? Kralj je dobro počeo, sunarodnjaci su mu spremni štošta oprostiti, Camilla se dokazala kao kraljica supruga i sada bi sve trebalo biti u redu. Međutim, planove im kvari nova sezona jednog od najuspješnijih Netflixovih projekata. I to je u redu, jer je serija dramski prikaz intrigantnih zbivanja u kraljevskoj obitelji. Nije dokumentarac. Uostalom, što bi palača htjela?

Kralja Charlesa u novoj sezoni glumi Dominic West (preljubnik koji se nakon afere s kolegicom Lily James vratio supruzi Catherine FitzGerald). U ulozi princa od Walesa glumac izgleda senzacionalno, piše The Cut.

Linker
24. travanj 2024 22:00