Upozorenje - spoiler!

Život napetiji od sapunice: Konačno je otkriveno zašto je princ Charles Camillu zvao ‘Gladys‘

Za sve one koji ovih prate popularnu seriju o životima pripadnika britanske kraljevske obitelji, sigurno se pojavilo pitanje - zašto su se princ i njegova ljubavnica nazivali Gladys i Fred? E pa imamo odgovor.

Na početku moramo naglasiti da u ovom članku ima spoilera za seriju "Kruna" ("The Crown"), čija je četvrta sezona upravo puštena na Netflix. Iako je riječ o kraljevskoj sagi, radnja više nalikuje punokrvnoj sapunici: ljubavni četverokut, politička previranja, afere nakon što padne noć (ili za vrijeme dana)... Međutim, vjerojatno jedan od najvećih balončića u sapunici je trenutak kada buduća princeza lady Diana Spencer nabasa na dizajnerski komad koji pripada njenom zaručniku. To su nacrti za narukvicu na kojoj su ugravirana slova "G" i "F".

image
Charles i Diana snimljeni 1981. godine.
PRESS ASSOCIATION IMAGES/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Ta slova možda (joj) ne bi ništa značila da prethodno Camilla Parker Bowles nije upravo zaručnici svog bivšeg dečka otkrila da je princ Charles zove "Gladys", te da mu ona tepa "Fred". Inspiraciju za takve nadimke našli su u seriji "The Goon Show" - radio emisiji s komedijama koja je emitirana od 1951. do 1960. godine na BBC-ju.

Diana je, vidjevši kakav nakit mladi princ planira izraditi, zaključila kako je on i dalje zaljubljen u svoju bivšu. I bila je u pravu.

Nekoliko verzija priče o narukvici

Ono što je najčudnije u cijeloj priči je činjenica da ona nije izmišljena za televiziju, nego je na ekrane dospjela temeljem stvarnih događaja. Postoji nekoliko verzija po kojima je mlada Lady Di doznala za sporan komad nakita. Prema autorici Catherine Mayer, koja je napisala biografiju princa Charlesa: "Diana je među hrpom vjenčanih poklona i čestitki pronašla narukvicu s inicijalima 'GF', namijenjenu za Camillu".

image
Unatoč ljubavi dugoj više desetljeća, Charles i Camilla vjenčali su se tek 2005. godine.
© UPPA/PHOTOSHOT/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sličnu je verziju priče ispričao i Andrew Morton, autor knjige "Princess Diana". Mlada Lady Spencer je, unatoč protivljenju prinčevog pomagača, zahtijevala da se otvori paket koji je stigao u palaču. U njemu je pronašla ugraviranu narukvicu. Prema RadioTimesu, za nadimke je znala, ne zato što joj je Camilla rekla, nego zato što je to povezala prema onome što su govorili Charlesovi prijatelji te prema poruci koju je jednom ostavio.


Čitajte i:

Novi udarac: Kraljevska obitelj ljutita i frustrirana jer se Charlesovo ime povlači po blatu

Potpuno drugačija princeza: Lady Di iz serije ‘Kruna‘ pokazala divlju stranu, mnogi je nisu prepoznali

Dramatični intervju princeze Diane! Pokrenuta istraga protiv novinara koji je s njom vodio skandalozni razgovor

Linker
05. travanj 2024 14:38