sramotne svađe

‘Zlatni pakao!‘ Talijanska princeza Camilla i njezina sestra bore se oko basnoslovnog obiteljskog naslijeđa

Kćeri pokojnog industrijalca Camilla Crocianija i glumice Edoarde Crociani svađaju se jako dugo, a sve zbog basnoslovnih milijuna i imovine njihovog oca.

Na kanalskom otoku Jersey, poreznoj oazi bogatih i slavnih, nekoć slavna talijanska glumica Edoarda Crociani, udovica ekstremno bogatog industrijalca Camilla Crocianija, osnovala je 1987. zakladu u korist svojih kćeri Camille i Cristiane. Sve je to štimalo do 2010., kad je Edoarda dionice, nakit i umjetnine vrijedne 100 milijuna funta iz zaklade prebacila na svoje ime, zbog čega se Cristiana uplašila da je žele razbaštiniti u korist njezine sestre pa je pokrenula sudski spor.

Žalila se da je odrastala u "zlatnom paklu" i da je jedina opsesija njezine majke bila udati kćeri u neku aristokratsku obitelj. S Cristianom joj to nije uspjelo, jer njezina je veza s talijanskim princem Banteom Boncompagnijem Ludovisijem potrajala samo četiri mjeseca. Camilla je bila bolje sreće: udala se 1998. za talijanskog princa Carla iz dinastije Burbonaca Dviju Sicilija te tako postala princeza Camilla Crociani de Bourbon des Deux Siciles.

image
Camilla Crociani u braku je s princem Carlom iz dinastije Burbonaca Dviju Sicilija.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Britanska monarhija polako ide k svom kraju: Charles nema autoritet kralja, a njegov unuk nikad neće vladati

Camilla se udala za aristokrata, a njezinoj mlađoj sestri to nije uspjelo

Pompozna joj titula nije pomogla u parnici s dvije godine mlađom sestrom: sud u Jerseyju nedavno je presudio da princeza Camilla (49) mora platiti kaznu od dva milijuna funta zato što ne želi otkriti gdje je sakrila 60-ak milijuna eura vrijedno Gauguinovo ulje na platnu "Hina Maruru", najvredniju umjetninu iz sporne zaklade. Ne plati li tu paprenu kaznu, prijeti joj 12 mjeseci zatvora.

image
Cristiana Crociani nije se udala za plemića pa nije ostvarila veliku želju svoje majke. Zbog financijskih bitki sa svojom sestrom Camillom, Cristiana više ne razgovora ni s majkom.
BRUNO BEBERT/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Princeza tvrdi da nema otkud platiti kaznu izrečenu zbog skrivanja Gauguinovog ulja na platnu

Princeza Camilla, koja sa suprugom i dvije kćeri jetseterski živi između Monaka, St. Tropeza, Pariza i Rima, tvrdi da nema otkud platiti izrečenu joj kaznu, ali i dalje taji gdje je Gauguinovo remek-djelo naslikano 1893. godine. Iz zaklade je navodno izvukla i neke skupe dragulje te još nekoliko vrijednih slika Van Gogha, Picassoa, Renoira i Matissea, o čemu će se raspravljati na nekom novom ročištu parnice koja traje već 10 godina. Malo tko vjeruje da Camilla Crociani de Bourbon des Deux Siciles ne može skupiti dva milijuna funta za kaznu, jer postoje mnogi dokazi da živi u krajnjem lusuzu i raskoši. Uz ostalo, sudu u Jerseyju priložene su njezine fotografije iz 2018. s Donaldom Trumpom u njegovoj rezidenciji na Floridi, kao i prikaz Camillina života iz dokumetarca "Inside Monaco: Playground of the Rich". Osim toga, na ročišta dolazi privatnim avionom.

Čitajte i: Najnesretnija princeza u Europi! Otkrivena tajna frizure kneginje Charlene, aferama Alberta II. nema kraja

Cristiana Crociani tvrdi da je njezina glamurozna sestra iz zaklade nezakonito izvukla oko 200 milijuna dolara, a sve to u suradnji s njihovom majkom.

Sve što je naslijedila od pokojnog muža, Edoarda Crociani, koja je pod umjetničkim imenom Edy Vessel 60-ih godina prošlog stoljeća snimila mnoštvo filmova, dobro je prikrila kroz mrežu offshore zaklada diljem svijeta, od Barbadosa i Curaçaoua do Sejšela i Mauricijusa, tako da je gotovo nemoguće otkriti što sve posjeduje. Poznato je da ima nekoliko jahti, hotel na Sardiniji, nekoliko kuća na Azurnoj obali, ali to je samo vrh ledenog brijega.

Živi u Monaku i Camilla je često posjećuje, no mlađa kći je više ne želi vidjeti, osim na sudu. Camilla Crociani de Bourbon des Deux Siciles do početka ožujka mora ili platiti drakonsku kaznu ili otkriti tajnu nestalog Gauguina, inače će na vlastitoj koži osjetiti kako je biti princeza u zatvoru.

Linker
24. travanj 2024 04:58