Vedran Peteh / Cropix
I dalje podstanari

Sve zbog jednog susjeda: Šest mjeseci nakon potresa stan glumačkog para i dalje je razrušen

Građevinski projekt obnove davno je gotov, na računu pričuve ima novca, no dom Hrvoja Klobučara i Ana-Marije Percaić i dalje je razrušen - jer radove koči jedan od suvlasnika zgrade, ispričali su glumci za magazin Gloria.

Tjedan dana nakon potresa, u kojem je do neprepoznatljivosti uništen njihov tavanski stan, činilo se da će glumci Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar zajedno s ostalim suvlasnicima zgrade u Kačićevoj ulici vrlo brzo sanirati sva oštećenja i vratiti se u svoj dom - no to se nije dogodilo. I dalje su podstanari u stanu Hrvojeve sestre, u kojem im dani traju beskrajno dugo u iščekivanju početka radova.

- Naša zgrada je statički dobro prošla, ali stradalo je cijelo potkrovlje u kojem se nalaze naš stan i još jedan manji. Vanjski zid puknuo je cijelom dužinom, urušili su se dijelovi krova, a šteta je nastala jer su bivši vlasnici prije pedesetak godina maknuli konstrukcijske elemente - govori Hrvoje Klobučar, koji je sa svojom dragom vrlo brzo prionuo na posao. U dogovoru s ostalim suvlasnicima već su nakon nekoliko dana imali statički elaborat i građevinski projekt obnove, sve potrebne dozvole Konzervatorskog zavoda, ali je radove zakočio jedan od suvlasnika.

zagreb 22.09.2020
Ana Marija Percaic i Hrvoje Klobucar 
foto vedran peteh
Vedran Peteh / Cropix
Hrvoje i Ana-Marija u svom stanu u Kačićevoj ulici u Zagrebu

'Zagreb se još trese i oštećeni dijelovi lako se mogu urušiti i probiti pod, u stan dolazimo svako malo u kontrolu', kaže Ana-Marija.

Glumičine zlatne ruke

- Kako smo sve uspjeli vrlo brzo napraviti, mislili smo da ćemo jednako tako brzo krenuti s građevinskim radovima. Naime, mi smo jako dobro organizirana zgrada, plaća se pričuva i ima se dovoljno novca na zajedničkom računu, predstavnica stanara je odlična osoba, no uvijek postoji taj jedan susjed... Neki koji bi se volio okoristiti cijelom situacijom pa trpimo mi, ali i ostali stanari. Zagreb se, naime, još trese i ti oštećeni dijelovi lako se mogu urušiti i probiti pod. U stan dolazimo svako malo u kontrolu, najčešće dok pada kiša jer postavljamo razne posude ispod dijelova koji prokišnjavaju. Krov jest prekriven najlonom, ali svejedno curi - kaže Ana-Marija Percaić, koja ima zlatne ruke i mnogo toga je u stanu sama napravila. Primjerice, drveni kuhinjski šank koji je ostao čitav, iako se na njega sručila lavina šute, žbuke i cigli. A ono što je uništeno napravit će opet, i stan će biti još ljepši - “samo da krenemo delati”.

Pročitajte i:

Pola godine tuge za djevojčicom stradalom u potresu: 'Svako malo pomislim na nju, najgore mi je navečer'

Ivana Paradžiković ima opravdan razlog za slavlje, Zoran Šprajc se nije mogao suzdržati od komentara

Tončica Čeljuska o stajlingu: 'Ako pokažemo dekolte ili noge, sve ostalo je u drugom planu'

'Svi smo uz nju!': Teška bolest njihove mlade prijateljice izazvala splitske sportaše da trče za nju

Linker
15. travanj 2024 15:46