Nije mu prošlo

Ulovljeni u laži: Trump i Melanija posljednjih dana mandata iskoristili priliku koju su ismijavali

Iako je jesenas prebolio Covid-19 i bio podvrgnut eksperimentalnoj terapiji antitijelima, bivši američki predsjednik ništa nije prepustio slučaju: zajedno sa suprugom posegnuo je za cijepivom već u siječnu, tajeći koliko ga je uplašilo iskustvo s bolešću o kojoj najviše zna stručnjak na čiji račun redovito sipa uvrede.

Kad je bivši američki predsjednik Donald Trump prošle nedjelje, u prvom velikom nastupu nakon napuštanja Bijele kuće izjavio da se "svi trebaju cijepiti", malo kome je bilo jasno što se krije iza toga? Izgovorio je to u Orlandu, na Floridi, u sklopu tirade na račun predsjednika Joea Bidena kojeg je po tko zna koji put optužio za "prevaru" na izborima, a tom prigodom nije zaboravio uvrijediti ni dr. Anthonyja Faucija, cijenjenog znanstvenika koji se više od dva i pol desetljeća nalazi na čelu američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

Trumpova verbalna vratolomija prilično je zbunila njegove pristaše kojima nije jasno zašto se cijepiti kad njihov idol sipa pogrde na račun glavnog zagovornika cijepljenja...

Stvar je u tome da su se Donald Trump i bivša prva dama Melania potajno cijepili protiv Covida-19 prije nego što su napustili Bijelu kuću, otkriva New York Times.

image
Bivši predsjednik "nije mogao držati jezik za zubima" pa se sam izdao.
ADMEDIA/PROFIMEDIA

Zgodu o diskretnom cijepljenju Trumpovih u posljednjim danima predsjedničkog mandata prenosi i magazin People, koji podsjeća na to da je bivši predsjednik u prosincu prošle godine odgađao cijepljenje navodno zbog medicinskog razloga: prebolio je Covid-19 lanjskog listopada, a kako mu je u borbi s bolešću pomoglo eksperimentalno liječenje antitijelima, zacijelo se smatralo da je stekao višemjesečni imunitet.

Ipak, Trump se požurio cijepiti već u siječnju, čime je pokazao da ga je iskustvo s bolešću, zbog koje je nekoliko dana liječen u bolnici Walter Reed, uplašilo više nego što želi priznati. Taj detalj bi, vjerojatno, zadržao za sebe dok se na skupu, ponesen nabrijanom atmosferom, nije sam razotkrio i još jednom pokazao da jedno misli, drugo govori, a treće radi...

Linker
16. travanj 2024 20:07