odlična ideja!

Umjesto konzumerizma, samoodrživost: Slavna švedska kuća otkupljuje stari namještaj od svojih kupaca

Možete li zamisliti kako bi divno bilo stari namještaj zamijeniti novim, ili barem bez puno muke prodati stare komade pokućstva dućanu u kojem ste ga i kupili?

Ovom idejom odlučio se poigrati slavni švedski dućan s namještajem i priborom za uređenje doma, IKEA, koji je kupcima odlučio osigurati vraćanje njihovih proizvoda koji im više ne trebaju te u zamjenu dobiti vouchere za novu kupovinu u dućanu. IKEA će stari, otkupljeni namještaj reciklirati, pretvoriti u nov namještaj i donirati udrugama koje pomažu onima koje je pandemija najviše potresla.

Ovom akcijom poznata švedska kuća želi naglasiti da je danas samoodrživost daleko važnija od konzumerizma te priuštiti vjernim kupcima iskustvo u kojem će svi biti na dobitku. Stari namještaj koji IKEA otkupi prodavat će se po istoj cijeni po kojoj su ga otkupili, a u stranim se medijima šuška i da će se namještaj u raznim akcijama poklanjati potrebitim udrugama.

Druga prilika

U Hrvatskoj je ova akcija već počela pa tako svoj stari namještaj i komade koje je izradila IKEA možete vratiti (namještaj mora biti sastavljen) u sklopu usluge pod nazivom Druga prilika.

Proizvod koji kupac prodaje IKEI mora biti potpuno funkcionalan i u dobrom stanju te odgovarati zahtjevima koje poznata kuća navodi na svojoj službenoj stranici. Namještaj se zatim procjenjuje i svrštava u tri kategorije: kao nov (bez ogrebotina), jako dobro (manje ogrebotine) i korišteno stanje (nekoliko ogrebotina). Ovisno o tome trgovac će procijeniti u kojem će iznosu biti izdan voucher.

Treća, humanitarna prilika

Ova se ponuda za sada može ostvariti samo u Zagrebu, a zanimljivo je znati da svom namještaju možete dati i Treću priliku te ga uz pomoć robne kuće IKEA donirati u humanitarne svrhe.

Linker
11. travanj 2024 15:38