Getty Images/iStockphoto
Savjet stručnjaka

VIDEO | Poznati psihoterapeut objašnjava kako se nositi s krizama u kojima smo se našli

Zašto i kako 'zaroniti' u sebe, je li strah od pandemije koronavirusa opravdana, ima li u krizi ikakve nade za nove životne prilike, jesu li vanjski uzroci doista razlozi zbog kojih se osjećamo loše... neka su od pitanja na koja odgovara cijenjeni zagrebački EABP terapeut.

Psihoterapeut Laszlo Pinter, suosnivač Centra za integrativni razvoj i EABP terapeut, većinu života bavi se unutarnjim tokovima ljudskog bića, a svoje znanje i spoznaje nesebično dijeli grupama ljudi koje iz godine u godinu educira u svojem Centru.

Kako često ističe da u svom radu podržava druge u kreiranju sretnog života, odnosno života bez nepotrebne patnje, Pinter je idealan sugovornik na temu kriza s kojima smo se morali suočiti.

Zašto i kako 'zaroniti' u sebe, je li strah od pandemije koronavirusa opravdana, ima li u krizi ikakve nade za nove životne prilike, jesu li vanjski uzroci doista razlozi zbog kojih se osjećamo loše te kakve veze imaju naučeni obrasci ponašanja i traumatskia iskustva iz prošlosti s našim trenutnim raspoloženjem i osjećajem... neka su od pitanja i tema na koja u videu odgovara i na koja se osvrnuo cijenjeni zagrebački EABP terapeut.

"Psihološka pomoć drugima u njihovu vlastitom razvoju posao je kojemu sam se posvetio i koji radim. Najveći smisao u radu nalazim u tome da pomognem ljudima koji mi se obrate za pomoć, i to na način da im pomognem da se vrate samima sebi i vlastitoj prirodi, koja je stvarna i živa, te da slušaju i nauče slijediti dublji dio sebe, koji je vezan za pozitivnu namjeru prema sebi, prema drugima i prema životu." objašnjava Pinter.

"Smatram da život mora biti cjelovit, a da bi osoba bila sretna, mora živjeti svaki njegov aspekt - od brige o sebi, vlastitom zdravlju, poslu, partnerstvu, obitelji i široj zajednici u kojoj živi, do brige o vlastitoj duhovnoj evoluciji koja je ujedno i dublji odraz naše odgovornosti prema navedenim aspektima života." zaključuje ovaj psihoterapeut.

CIR.hr
Laszlo Pinter

ČITAJTE I: Psihoterapeut o strahu zbog pandemije: 'Okružite se onima koji vas smiruju, a ne onima koji potenciraju strah'

Linker
18. travanj 2024 14:41