Getty Images
Nikad kraja Weinsteinovim ispadima

Kate Beckinsale: 'Urlao je na mene što nisam došla polugola, jer sam mu zato uništila premijeru'

Filmska glumica u iskrenoj ispovijesti prisjetila se samo jednog poniženja koje joj je posrnuli producent priuštio, zbog kojeg joj se osvećivao godinama.

Britanska glumica Kate Beckinsale (46) otvorila je dušu u emotivnoj poruci nakon što je čula presudu suda u Manhattanu kojom je Harvey Weinstein (67) osuđen na 23 godine zatvora.

Kate je objavila dvije fotografije na jednoj je ona u bijelom, ženskom odijelu s bijelom kravatom, a na drugom je posrnuli producent, objasnila je da su fotografije snimljene na njujorškoj premijeri njihova filma "Serendipity". Omiljena, romantična komedija u tom je gradu promovirana 5. listopada 2001., ni mjesec dana nakon monstruoznog napada na New York 11. rujna.

NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 22: Actress Kate Beckinsale attends
Getty Images
Glumca Kate Beckinsale prisjetila se mučne premijere na koju ju je Weinstein prislio da ide, ni mjesec dana nakon napada 11. rujna.

Epizoda koju je glumica prošla s Weinsteinom tom prilikom ne spada u seksualne zločine, ali precizno ocrtava koliko je njegov um hladan i bešćutan.

Prisilio ih na premijeru u neumjesno vrijeme

"Ove fotografije snimljene su na premijeri filma "Serendipity" (Igra sudbine), 5. listopada 2011. Svi smo odbili doći jer smo smatrali da održavanje premijere nakon 11. rujna, dok se grad još doslovno dimio, najneosjetljivija stvar, potpuno gluha odluka bez imalo poštovanja. Ali Harvey je inzistirao. Doletjeli smo u New York i nekako to prošli. Iduće jutro Harvey me nazvao i pitao da dovedem svoju kći koja nije imala ni dvije godine kod njega doma kako bi se igrala s njegovom kćeri koja je slične dobi. Pristala sam.

View this post on Instagram

These photos were taken at the premiere of Serendipity on October 5,2001. We all refused to go because holding a premiere mere weeks after 9/11 with the city still smoking felt like the most insensitive, tone deaf,disrespectful idea possible .But Harvey insisted. We flew into New York and somehow got through it. The next morning Harvey called me and asked if I would like to bring my less than two year old daughter to his house for a playdate with his similar aged daughter I said ok. I turned up and he immediately called for his nanny to take the babies to another room to play. I went to go with them and he said “No, you wait here .” The minute the door closed he started screaming “you stupid fucking CUNT, you CUNT you ruined my premiere .” I had no idea what he was talking about and started to shake.He said,”If I am throwing a red carpet you get in a tight dress, you shake your ass you shake your tits you do not go down it looking like a fucking lesbian you stupid fucking cunt .” The shock made me burst into tears.I tried to say “Harvey,the city is on fire, people are still looking for their relatives none of us even felt the premiere was appropriate much less coming out dressed like it’s a bachelor party .” He said,”I don’t care -it’s my fucking premiere and if I want pussy on the red carpet that’s what I get”.Screaming. Livid. I managed to get myself and my child out of there and yes that was one of many experiences I had that there was no recourse for,and falls under no felony.But I WAS punished for it, and for other instances where I said no to him for years,insidiously and seeming irreversibly. Hearing that he has gone to prison for 23 years is a huge relief to me on behalf of all the women he sexually assaulted or raped, and I hope will be a deterrent to that sort of behavior in this and any other industry. Having said that,the crimes that are not crimes,the inhumane bullying and sick covert abuse for which there is STILL no recourse no matter who you tell(and I did tell),these too need to go.I hope and pray that we as an industry can start to actually outlaw all abuses of power and expose them and eliminate them, for all genders,forever.And Rose,brava

A post shared by Kate Beckinsale (@katebeckinsale) on

Čim sam se pojavila pozvao je dadilju da odvedu bebe u drugu sobu na igranje. Krenula sam za njima kad mi je rekao "Ne, ti pričekaj ovdje". Onog trena kad su se vrata zatvorila vrata počeo je urlati. "Ti glupa je*** pi**o, ti pi**o upropastila si mi premijeru". Nisam imala pojma o čemu priča i počela sam se tresti.

Nastavio je: "Ako priredim crveni tepih ti dolaziš u uskoj haljini, treseš guzom i sisama ne hodaš po njemu obučena kao je*** lezbijka, glupa pi**o".

Od šoka sam se rasplakala. Pokušala sam mu reći: "Harvey grad još gori, ljudi još traže svoju rodbinu, nitko od nas nije mislio da je premijera uopće primjerena, a pogotovo ne da dođem odjevena kao za momačku večer". Rekao je da ga nije briga. "To je moja je***a premijera i ako želim pi**u na crvenom tepihu to ću i dobiti". Urlao je, plav u licu.


Kažnjavana godinama podmuklo i nepopravljivo

Nekako sam uspjela uzeti dijete i otići od tamo i da to je jedno od mnogo iskustava koje sam doživjela koje ne spadaju pod neki zločin. Ali sam bila kažnjena zbog toga, i za druge slučajeve kada sam mu rekla ne, i to kažnjavana godinama podmuklo i nepopravljivo.

Press
Plakat za film 'Serendipity' / 'Igra sudbine'.

Kad sam čula da je osuđen na zatvor na 23 godine mi je veliko olakšanje u ime svih žena koje je seksualno napao ili silovao, i nadam se da će obeshrabriti takvo ponašanje u ovoj i bilo kojoj drugoj industriji. sad kad sam to rekla, zločini koji nisu zločini, nehumano bullying i bolesno prikriveno zlostavljanje, za koje još nema rješenja bez obzira kome kažeš (a ja sam rekla), i takvo ponašanje mora prestati.

Nadam se i molim se da ćemo mi kao industrija početi zapravo stavljati izvan zakona svaku zlouporabu moći, prokažemo ih i eliminiramo, za svaki spol, zauvijek", napisala je Kate Beckinsale.

Pročitajte i:

Linker
17. travanj 2024 17:13