Jan Humski
hit svirka

Ne propustite koncerte u Galeriji Klovićevih dvora: Matija Dedić svira Gibonnija na sceni Amadeo

U drugom tjednu Scene AMADEO čekaju nas nastupi Matije Dedića, Mariachi los Caballeros i Borna Šercar 's Jazziana Croatice.

U utorak, 25. 8. nastupa Borna Šercar's Jazziana Croatica, predvodnica instrumentalnog etno jazza-a. Moto ansambla je spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobivanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje.

promo
Poslastica na gornjem gradu...

Srijeda, 26. 8. donosi nastup Mariachi Los Caballeros. Poznatu i vrlo rasprostranjenu uzrečicu prema kojoj samo jedan pojam navodi na pomisao o Meksiku više od tequile, a to je mariachi, ne valja shvatiti tek kao neizbježan citat iz površnog turističkog vodiča kroz folklor ove velike zemlje južno od rijeke Rio Grande. "Žive boje mariachija, njegove svjetle, jasne, duboke i skladne melodije sjedinjuju se kako bi otkrile srce i dušu Meksika", zapisala je Sylvia González u knjizi "Mexico: The Meeting of Two Cultures", pokazujući da se ni definicija stručnjaka ponekad ne može udaljiti od popularne predodžbe o najprepoznatljivijem meksičkom glazbenom proizvodu.

promo
Uz nastup Mariachi Los Caballeros otputovat ćete u trenu...

U četvrtak, 27. 8. očekuje nas Matija Dedić s glazbom Zlatana Stipišića Gibonnija. Matija Dedić renomirani je glazbenik svjetskoga glasa i pijanist čija se neupitna virtuoznost potvrđuje iz izdanja u izdanje. Fasciniranost glazbom provela ga je kroz različite glazbene pravce, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža jazz. Nakon brojnih Porinom nagrađenih izdanja i kompozicija, Matija je pronašao izazov u obradama pjesama jednog od naših najistaknutijih autora - Zlatana Stipišića Gibonnija...

Njegov album Tajna vještina broji devet instrumentalnih obrada pomno odabranih Gibonnijevih kompozicija koje je Matija majstorski izveo u intimnim aranžmanima, predstavivši tako svima poznate pjesme u novom, jazz ruhu.

Mare Milin
Matija svira najljepše pjesme Zlatana Stipišića -Gibonnija

Svi koncerti počinju u 20:30 sati u Galeriji Klovićevih dvora.

Više o programu na: www.scenaamadeo.hr

Čitajte i:

To nitko nije želio propustiti: U rodnom mu Šibeniku predstavljena biografija Arsena Dedića

Matija Dedić emotivnim nastupom oduševio publiku, a posebno majku: 'Puno mi je ovo značilo'

Koncert Matije Dedića na Tvrđavi Barone u povodu pete godišnjice Arsenove smrti

Linker
15. travanj 2024 10:43