Anders Holch Povlsen i supruga Anne
 REUTERS
Najljepše vijesti

Neopisiva sreća nakon nezamislive tragedije u obitelji danskog milijardera

Vlasnik svjetski poznatih modnih trgovina i njegova supruga, koji su izgubili troje od četvero djece lani u bombaškom napadu, upravo su dobili zdrave blizanke.

Nakon nezamislive tragedije koja se obitelji jednog od najbogatijih ljudi na svijetu Andersu Holchu Povlsenu (47) dogodila prošlog Uskrsa, sada su dobili najveći mogući dar. Danski biznismen, vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseller (modni brendovi Vero Moda i Jack&Jones) većinski dioničar trgovine Asos i njemačke online trgovine Zalando sa suprugom i njihovo četvero djece uskršnje praznike provodio je na Šri Lanki gdje su 2019. postali žrtve terorističkog napada u kojem je troje djece izgubilo živote.

Today the Danish family Holch Povlsen had the  funeral of their three children Alma, Agnes and Alfred at the Aarhus Cathedral, in Denmark. **SPECIAL INSTRUCTIONS*** Please pixelate children's faces before publication.**.
04 May 2019, Image: 430850173, License: Rights-managed, Restrictions: NO China, Czech Republic, Denmark, Estonia, Lithuania, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Obitelj Danskog biznismena na sprovodu troje djece u gradu Aarhusu.

Andres i supruga Anne Storm Pedersen (41) imali su Almu, Agnes, Astrid i Alfreda, a preživjela je samo Astrid. Sin od pet godina i dvije djevojčice, jedna od 12, a druga od 15 godina, izgubili su živote na uskrsnu nedjelju prošle godine. Stradali su u terorističkom napadu bombaša samoubojice na hotel Shangri La u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, u tom je napadu poginulo više od 290, a ranjeno je oko 500 osoba.

Najbolje vijesti ovog dana

Nije prošlo ni punih godinu dana od stravičnog događaja, a ova je obitelj iznenadila novim vijestima, ovog puta najljepšima koje se mogu zamisliti i u kontekstu njihove sudbine i u jeku koronavirusa koji hara svijetom.

Povlsen i njegova supruga postali su roditelji i to blizanki, javio je STv News.

"Obitelj je dočekala ova dva mala čuda punih srca. Uzbuđeni su i sretni što će moći upoznati djevojčice..."

Vijest je objavila glasnogovornica obitelji te je dodala je i kako je gospođa Povlsen imala dobru trudnoću i kako je rodila bez ikakvih komplikacija.

Vijest da je danski milijarder izgubio troje djece potresla je svijet, samozatajni bogataš nije bio razvikano ime poznato većini ljudi, iako je njegovo bogatstvo magazin Forbes procijenio je 2018. godine na 7,9 milijardi dolara, a Povlsen je ujedno i najveći privatni zemljoposjednik u Škotskoj, vlasnik je 89 tisuća hektara zemlje u toj zemlji.

Pročitajte i:

Linker
15. travanj 2024 01:46