IFA Film / United Archives / Profimedia
Divna ideja

Neponovljiva Barbra: Legendarna pjevačica maloj Gigi poklonila dionice koje bi oduševile svako dijete

Američka zvijezda filma i glazbe poslala je neobičan paket na adresu kćeri brutalno ubijenog Georgea Floyda, u jeku masovnih prosvjeda koji vladaju SAD-om Streisand je djevojčici priuštila nadasve originalan znak pažnje.

Šestogodišnja djevojčica Gianna Floyd, kći ubijenog Afroamerikanca Georgea Floyda postala je dioničarka kompanije Disney, zahvaljujući pjevačici i glumici Barbri Streisand.

Gianna je zahvalila pjevačici na poklonu i javno na svom Instagram profilu, a na fotografijama je prikazala pismo i potvrdu o vlasništvu dionica, kao i dva albuma koje je Streisand također priložila u paketu za djevojčicu.

Iako kompanija Walt Disney više ne dijeli popuste svojim dioničarima u posjetama zabavnim parkovima, poznato je da se svaka investicija u njihove dionice s godinama višestruko isplati. Iako je Gianna Floyd uz veliki osmijeh zahvalila poznatoj pjevačici, nije poznato o kojoj se količini dionica radi.

Svi brinu o Gianni

Osim što je u dobi od šest godina postala dioničarka te silom prilika i aktivistica po pitanju sigurnosti crnih građana svoje zemlje, Gianna Floyd sa svih strana dobiva i ponude za školovanje. Prošlog tjedna Sveučilište Texas Southern iz Houstona garantira joj punu školarinu i pokrivene sve troškove, ako djevojčica odluči studirati kod njih.

"Znamo da ova gesta ne može zamijeniti prisustvo njenog voljenog oca, ali nadamo se da će joj olakšati putovanje kroz život", poručili su s teksaškog sveučilišta.

Također, ranije ovog mjeseca poznati glazbenik Kanye West osnovao je zakladu koja će u potpunosti pokriti troškove školovanja malene Gianne. Kako je Westov predstavnik za medije kazao, uz fondaciju za kći Georgea Floyda, reper i modni dizajner donirao je dva milijuna dolara za pravne troškove i pomoć obiteljima ubijenih Ahmauda Arbery i Breonne Taylor.

Pročitajte i:

Nakon deset dana šutnje, iznenadio: Kanye pokrio troškove budućeg školovanja kćerkice poginulog muškarca

Sve je stalo: Glazbena industrija ovaj je utorak obojala u crno, pružaju podršku Afroamerikancima

Dirljiva poruka Meghan Markle slama srca: 'Jedino pogrešno u ovom trenutku je ne reći ništa'

Višnjić potresen nedavnim događajima olakšao dušu: 'Jednostavno ne mogu šutjeti, lud sam i tužan'

Rihanna, Beyonce, Gaga i mnogi poznati poslali snažne poruke protiv rasizma: 'Ne mogu prijeći preko toga'

Nemiri u SAD-u: Najveći film svih vremena zbog rasizma uklonjen sa streaming servisa

Linker
19. travanj 2024 15:45