Supružnici su bili vidno veseli i raspoloženi dok su pozirali našim fotografima.
 Davor Matota
Nježne riječi za kraj kampanje

Nikad emotivniji Raspudić svojoj 'lavici' Mariji: 'Bili smo sami, nosio sam te na ramenima...'

MOST-ov politički pulen Nino Raspudić oprostio se na svoj način od predizborne kampanje - uz fotografije iz privatnog života sa suprugom Marijom, kojoj je posvetio nježno pismo.

"Mojoj maloj lavici", napisao je Nino Raspudić na službenoj Facebook stranici ljubavno-političko pismo posvećeno svojoj supruzi Mariji Selak Raspudić. Obuhvatio je svojim pisanim djelom posljednjih 40 dana tijekom kojih se, kaže Raspudić, njegova supruga borila kao lavica sa svojim političkim protivnicima. Usto, otkrio je trenutak u kojem se odlučio pridružiti Boži Petrovu u borbi za glasove birača.

Sve je popratio fotografijama iz Velike Britanije, gdje je prije dvije godine s Marijom pratio Svjetsko prvenstvo u nogometu i slavio hrvatske pobjede u tuđini. Sreću koju je sa svojom ženom osjećao tada, osjetio je i kada mu je Marija rekla: 'Idem i ja' - odlučivši rame uz rame u političku borbu sa suprugom.

EKSKLUZIVNO! Marija Selak Raspudić otkrila velike planove za budućnost: Nakon izbora pred oltar!

S Marijom u tuđini pratio Svjetsko nogometno prvenstvo

"Moja mala Hrvatska, tako rijetko radosna", napisao je davno Vlado Gotovac, puno bolji pjesnik nego političar. Citirao sam ga u Nedjeljom u 2, prije samo 40 dana, i objavio da idem na izbore. Prekjučer si u sučeljavanju u zaključku rekla to isto. Hvala ti na tome. Kad je zadnji put naša mala Hrvatska doista bila radosna? U cjelini, vjerojatno pretprošlog ljeta, za vrijeme mitskog svjetskog prvenstva. Odletio sam za Englesku nakon utakmice s Danskom. Ti si već dva mjeseca bila u Oxfordu. Četvrtfinale s Rusima smo gledali zajedno s engleskim navijačima u pubu. Radovali su se s nama, pjevali do iznemoglosti "It's coming home", uvjereni da nas lako prolaze u polufinalu i da će biti prvaci svijeta", prisjetio se Nino.

'Bili smo sami, nosio sam te na ramenima'

Finale između Hrvatske i Francuske pratili su Marija i Nino u Liverpoolu. "Poveli su. Opet se čupamo. Stadion Lužniki, 28. minuta utakmice. U Domovini je bilo 17.28, u Moskvi 18.28, u našem pubu u Liverpoolu 16.28. Perišić je izjednačio! Je li moguće da se bajka opet ponavlja?! Eksplozija radosti, spuštam se u čučanj, grabim te, stavljam na ramena i podižem visoko... Nije važno što je bilo poslije (pamtim da smo zabili čak dva gola u finalu svjetskog prvenstva), trenutak je bio mitski, radost u najčišćem obliku. Sličnu radost osjetio sam prije mjesec i pol. Vratio sam se s bebom iz parka i rekao ti – zvao je Fratar (Božo Petrov, nap.a.), pukli su im pregovori sa Škorom. Ne mogu ih ostaviti same. Ja idem... - Idem i ja, rekla si. - Stvarno? – Stvarno", navodi MOST-ov pulen.

Izašli smo iz naše komocije, izložili se, iscrpili, ali i stekli potpuni unutrašnji mir jer nismo stajali sa strane, pokušali smo.

"Osjećao sam se kao da si se spustila u čučanj, stavila me na ramena i podignula. Kao ja tebe preklani u Liverpoolu. Dalje je sve bilo lako. Borila si se kao lavica, a opet ostala dama. Ja, uobičajeno, više kao medvjed, i u stilu i u dojmu. Bilo je naporno ovih četrdeset dana, ali, ruku na srce, puno smo se i smijali. Možda najviše kad smo vidjeli fotke onog plakata na cesti prema Sisku na kojem je pisalo: 'Ženi je mjesto u kuhinji.' I u potpisu 'Miro i Nino'. A moja lavica nosi prvu izbornu jedinicu i tuče se s Plenkijem, Berom, Hasom.... Neka vide malo kako je meni svaki dan... Drago mi je što smo ušli u sve ovo, kakav god bio rezultat u nedjelju. Izašli smo iz naše komocije, izložili se, iscrpili, ali i stekli potpuni unutrašnji mir jer nismo stajali sa strane, pokušali smo. A taj mir je preduvjet za radost", zaključio je Nino emotivno obraćanje svojoj supruzi i kolegici Mariji.

Čitajte i:

Nova životna uloga Marije Selak Raspudić: Energična docentica hrabro stupa na političku scenu

Tajna ljubav i vjenčanje otkriveni! Kako je Nikola Grmoja otkrio dobro čuvanu intimu zvijezda HRT-a

Novi bračni par na političkoj sceni u prvom zajedničkom izlasku: Špicom prošetali kćerkicu Danicu

Nino Raspudić objavio da stupa u političku arenu: 'Istrčavam na teren, ulazim u ring, vrijeme je'

Linker
30. svibanj 2023 03:19