Neumorna obitelj

Ako može Arnie, može i ona: Caitlyn Jenner objavila je kampanju za guvernerku Kalifornije

Zvijezda reality showa, članica Kardashian-Jenner klana odlučila je uzeti stvar u svoje ruke i ubaciti se u politiku. Ipak, za početak nije odabrala poziciju predsjednika države, kao što je pokušao njezin nekadašnji zet Kanye West, nego je krenula s manjom pozicijom.

Caitlyn Jenner objavila je kako će pokušati postati nova guvernerka Kalifornije. "Unutra sam", kratko je napisala 71-godišnja Jenner, uz objavu na Instagramu.

"Sacramento treba iskrenog vođu s jasnom vizijom", dodala je kasnije Jenner, otkrivši da cilja na poziciju koju trenutno drži guverner Gavin Newsom.

Trenutni guverner Newsom, koji je i na čelu Demokratske stranke u državi Kaliforniji, suočen je s velikim kritikama iz republikanskog tabora, uslijed pandemije Covida-19. Republikanci su prikupili dovoljno potpisa diljem zemlje te su prisilili Newsoma da se suoči s opozivom izbora. Posljednji put kada su se opozvali izbori, 2003., nekadašnji glumac i zvijezda akcijskih filmova Arnold Schwarzenegger stupio je na dužnost guvernera.

Čitajte i: ‘Kao otvorena knjiga‘: Caitlyn Jenner objasnila zašto je bliža s kćeri Kylie no s Kendall

Znakovit izbor suradnika

"Proteklo desetljeće gledali smo kako se sjaj Zlatne države sveo na vladavinu jedne stranke koja stavlja politiku iznad napretka i pojedinačne interese iznad ljudi", kazala je Jenner medijima.

"Za Kaliforniju se vrijedi boriti", poručila je Jenner na Twitteru. U svojoj borbi za guvernersku fotelju okarakterizirala se kao netko tko je "socijalno liberalan i fiskalno konzervativan ".

Zanimljiv je i izbor suradnika za vođenje kampanje, udružila se s bivšim savjetnicima Donalda Trumpa, među kojima su Tony Fabrizio i bivši savjetnik Bijele kuće za komunikaciju Steven Cheung.

Linker
19. travanj 2024 20:11