Saša Burić
OSTVARENJE SNA

Anamarija Asanović o velikom uspjehu: 'Sve sam podredila da dođem do toga'

Netom prije svog 29. rođendana, splitska dizajnerica Anamarija Asanović ostvarila je svoj dugo sanjani san – sve je spremno za otvaranje njezina butika A_A u Splitu! Ponosna vlasnica još čeka samo fiskalnu blagajnu, a potom svim ljubiteljicama mode otvara vrata svog romantičnog dućana od 20 kvadrata. Za portal Gloria.hr otkrila je koliko je naporno radila da finalizira ovaj projekt, tko joj pomaže te kako provodi ljeto sa suprugom Marinom i njihovom jednoipolgodišnjom kćerkicom Zorkom.

Cijeli Split i okolica, ali i mnogo šire, čekaju dan kad će Anamarija Asanović otvoriti svoj butik u Svačićevoj ulici u Splitu. A taj dan - samo što nije stigao!

'Kako to već biva s našom birokracijom, otvaranje obrta je malo potrajalo, no nisam nailazila na neke veće prepreke. Imam jako, jako puno posla oko svega, cijeli tjedan ne predahnem, tek malo vikendom. U ovom biznisu nema radnog vremena, cijeli je moj život protkan mojim poslom', otkrila je uspješna dizajnerica koja se borila najprije s pronalaženjem savršenog prostora po njezinoj mjeri, s papirima, a valjalo je i urediti interijer dućana. Paralelno radi i na svom dizajnu u radnji, a priprema i vlastite modne revije koje slijede - ove nedjelje na Peristilu, a 3. kolovoza u marini Martinis Marchi na Šolti!

Instagram

Uz ovako intenzivan posao, Anamarija se trudi njegovati i obiteljski život – kad smo je nazvali, imala je 'pune ruke tijesta', pa uz brigu o kćerkici i kućanstvo pokušava držati pod kontrolom. U svemu joj, kaže, pomaže i suprug Marin Siriščević. Kako je otkrila, od jeseni će Zorka krenuti ili u jaslice, ili će se odlučiti za dadilju – supružnici još nisu čvrsto odlučili.

'Zorka je cijelo vrijeme sa mnom, glavna je moja pomagačica. Kad nešto baš ne mogu obaviti s njom, uskoči tata Marin, ali uglavnom je uz mene. Inače, oko uređenja butika pomogla mi je moja majka. Svemu smo dale romantični pečat, jedan otmjeni barokni štih koji obožavam. Tu su foteljice, oslikani stari koferi i škrinjice, stara zrcala… Zadovoljna sam interijerom', otkrila nam je Anamarija.

U ponudi će se naći komadi iz njezinih novijih kolekcija – dnevni komadi, vjenčanice i večernje haljine.

Instagram

Anamarijini počeci u svijetu mode sežu u rano djetinjstvo kad je krojila i šivala odjeću za svoje lutkice, a već je u petom razredu osnovne škole, odlučila da će upisati modni dizajn u Umjetničkoj školi! Nakon srednje škole, Anamarija Asanović, inače kćer bivšeg proslavljenog nogometaša i danas trenera Aljoše Asanovića i Katarine Asanović, krenula je na studij u Milano.

Tako je na Istituto Marangoni stekla zvanje modnog dizajnera, a zatim se vratila u Hrvatsku i počela raditi na dizajnu sa svojim potpisom. Živjela je na relaciji Split – Zagreb, a potom je na neko vrijeme preselila u Istanbul gdje je za jednu veliku tekstilnu tvornicu osmislila mladenačku podliniju. I tako je, malo po malo, nadograđivala svoje znanje i iskustvo, a otvaranje butika u Splitu još je jedna slatka kap koja daje snažan pečat njezinoj karijeri.

John Pavlish
Anamarija Asanović u vlastitoj kreaciji

Linker
19. travanj 2024 01:53