Velika tuga

Bijela kuća zavijena u crno: Joe i Jill Biden pretrpjeli su gubitak koji nikada neće moći nadoknaditi

Američka prva dama objavila je kako je njihov 13-godišnji ljubimac zauvijek usnuo i da će im silno nedostajati.

Američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill izgubili su vjernog ljubimca, 13-godišnjeg njemačkog ovčara Champa. Usnuo je mirno kod kuće, objavila je shrvana prva dama prošle subote na svojoj službenoj stranici. I

Iza njezinih naoko šturih riječi krije se priča o Champovoj bezuvjetnoj ljubavi, vjernosti i radosti koju su dijelili dok ih je nenametljivo pratio u svakodnevnim aktivnostima, sklupčati se pokraj njihovih nogu na sastancima na koje je smio ići.

Svojedobno je američki predsjednik otkrio da se Champ obožava na večer sklupčati ispred vatre u kaminu ili se sunčati na omiljenom mjestu u vrtu Bijele kuće.

Čitajte i: Rastanak je bio neminovan: Joe Biden i supruga Jill shrvani zbog nemilog incidenta u Bijeloj kući

Poslušan ljubimac

Kada je bio mlađi, igrao se s unucima Jill Biden (70) na travnjaku obiteljske rezidencije u Delawereu ili trčao za lopticama na golf travnjaku kamo su išli u šetnju. A kada je lanjskog studenog sa svojim ljudima došao u Bijelu kuću, Champ se brzo snašao.

Naime, već je 2009. živio na adresi 1600 Pennsylvania Avenue u Washingtonu jer ga je njegov gazda poveo sa sobom u Bijelu kuću tijekom administracije Baracka Obame, kad je obnašao dužnost američkog potpredsjednika. Champ je tada bio razigrano, jednogodišnje štene, no brzo je savladao pravila ponašanja u predsjedničkoj rezidenciji. Među njima je bio i gazdin naputak da agente Tajne službe treba ostaviti na miru.

image
Joe Biden sa svoja dva psa.
ADAM SCHULTZ/WHITE HOUSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Trogodišnji njemački ovčar Major, kojeg su Bidenovi udomili 2018. iz azila za napuštene životinje i lanjskog studenog poveli sa sobom u Washington, nije ih se pridržavao: kada je gricnuo jednog agenta za ruku, Bidenovi su ga vratili na svoj posjed u Delaware.

Čitajte i: Projekt ‘vratimo životinje u Bijelu kuću‘: Joe i Jill Biden u novi dom neće dovesti samo svoja dva psa

Champ je, premda je bio u poznoj psećoj dobi, do posljednjeg trenutka uživao u povlasticama prvog psa Amerike: bio je pažen i mažen kao vjeran pratitelj 78-godišnjeg Joea Bidena i njegove supruge. Osim njihovih najbližih, zacijelo ih je najbolje poznavao.

"Bio je naš stalni, cijenjeni suputnik u našim najradosnijim trenucima i u našim najžalosnijim danima, reagirajući na naš svaki neizgovoreni osjećaj. Naš dragi, dobri dečko uvijek će nam nedostajati", napisala je prva dama u oproštaju od ljubimca koji ih je bezuvjetno volio.

Linker
20. travanj 2024 04:13