Hrvoje Rupčić krenuo u akciju

Biokovo je samo početak: Naš glazbenik, avanturist i putopisac najmlađeg sina priprema za otkrivanje svijeta

Hrvoje Rupčić s planinarsko-alpinističkom ekipom ‘Vlaji na Himalaji‘, s kojom se prije tri godine popeo na 6.476 metara visok Mera Peak, ponovo se sprema na osvajanje himalajskih vrhova.

Nema sumnje, ako je suditi po širokom osmijehu šestomjesečnog Petra koji je s tatom Hrvojem Rupčićem i mamom Ivanom prošetao obroncima Biokova, mališan će vrlo vjerojatno krenuti avanturističkim stopama svog tate - poznatog glazbenika, avanturista i putopisca. No maleni neće imati niti puno izbora jer su on i njegova supruga modna dizajnerica i fotografkinja Ivana Kujundžić Rupčić veliki ljubitelji prirode i egzotičnih putovanja. Njihova avantura motorom po Iranu prije nekoliko mjeseci je objavljena u knjizi ‘U zemlji plemenitih ljudi’, a zbog roditeljstva ne planiraju odustati ni od planiranih putovanja i istraživanja najudaljenijih kutaka svijeta. A na sva buduća putovanja, bar ona primjerena malim bebama od sada kreću - u troje.

image
Mali Petar sa svojim roditeljima često provodi vrijeme u prirodi, u šetnjama i planinareći.
PRIVATNI ALBUM

Tako su s Petrom ovih dana bili u Ivaninom rodnom Imotskom, a Hrvoje se sa svojom planinarskom ekipom ‘Vlaji na Himalaji’ s kojom je prije tri godine osvojio himalajski vrh Mera Peak, popeo na Biokovo. U podnožju planine čekala ih je Ivana s Petrom pa je maleni upoznao rodni kraj svoje majke u sigurnom tatinom naručju.

image
Hrvoje Rupčić sa suprugom Ivanom i sinom Petrom.
PRIVATNI ALBUM

Šetali su se po planinarskim stazama i obišli Crveno jezero nakon čega je maleni usnuo snom pravednika.

Kako kaže Hrvoje, to je za njih prava sreća, jer Petar još nije ulovio noćni ritam spavanja. Od prošlog Božića žive u kući u okolici Kupinečkog Kraljevca okruženoj šumom tako da je njihov sin već naučen na šetnje po prirodi i svježem zraku, a najveseliji je kada u vrtu ugleda srnu ili jelena koji slobodno žive u tom kraju.

image
Hrvoje Rupčić sa sinom ponad Crvenog jezera.
PRIVATNI ALBUM

No kako se čini, Petar će jako dobro upoznati i Biokovo i okolicu, jer se njegov tata sprema na novu avanturu, a penjanje po toj planini dio je treninga koji će u skorije vrijeme biti sve češći i naporniji. Prije mjesec dana sa svojom planinarsko-alpinističkom ekipom 'Vlaji na Himalaji' na Biokovo se popeo po velikoj hladnoći, snijegu i orkanskom vjetru zbog kojeg su jedva održavali ravnotežu, no to je trening koji im upravo treba za njihovo novo putovanje.

image
Hrvoje Rupčić sa svojom planinarsko-alpinističkom ekipom 'Vlaji na Himalaji'.
PRIVATNI ALBUM

- Na jesen se spremamo ponovo na Himalaju pa smo krenuli s treninzima i planinarenjem, najčešće po Biokovu, ali i svugdje gdje stignemo. A što su gori uvjeti to je za nas bolje jer ćemo biti spremniji za sve situacije koje nas očekuju na našem pohodu na još jedan od himalajskih vrhova - govori Hrvoje i otkriva kako na Himalaju neće voditi suprugu i sina, jer je ta avantura rezervirana samo za "velike dečke".

Linker
24. travanj 2024 20:43