POSLJEDNJE ZBOGOM

Bivša pjevačica Srebrnih krila Vlatka Grakalić preminula u 48. godini, samo mjesec dana otkako je saznala za rak maternice

Od 1994. do 2000. godine pjevala je u grupi Srebrna krila, a zamijenila je Vlatku Pokos. Prije 13 godina natjecala se i na Dori, a nakon toga je preselila u Španjolsku pa u Norvešku. Vijest o smrti ‘dance‘ zvijezde potvrdila je njezina sestra Maja.

Vlatka Grakalić, bivša i posljednja pjevačica grupe Srebrna krila, preminula je u nedjelju u Norveškoj u 48. godini života, potvrdila je za Večernji list Vlatkina sestra Maja. Samo mjesec dana ranije doznala je kako boluje od raka maternice.

"Da, nažalost Vlatka je preminula jučer, 31. listopada 2021. nakon kraće i teške bolesti. Ispraćaj će biti tiho u najužem krugu obitelji. Obitelj traži mir i razumijevanje u ovim najtezim trenucima", rekla je Maja Grakalić.

image
Vlatka Grakalić
RANKO SUVAR/CROPIX

Vlatka je napoznatija kao pjevačica sastava Srebrna krila u kojem se smjenjivalo nekoliko pjevačica otkako se glavni vokal Vlado Kalember 1987. godine otisnuo u solističke vode. Grakalić je za sastav pjevala šest godina, od 1994. do 2000. godine, kada je u Hrvatskoj zavladala takozvana "dance" era, a na tom je mjestu zamijenila Vlatku Pokos. Njezine najpoznatije pjesme su "Ljubav je za ljude sve" i "O, kako se ludo osjećam", a okušala se i u nastupu na Dori 2008. godine s pjesmom "Kaži mi". Nedugo nakon, preselila je u Oslo gdje se udala i rodila dvoje djece, a 2011. godine za emisiju Nove TV RedCarpet otkrila je kakav joj je život na sjeveru.

Čitajte i: Vlado Kalember: 'Danas se stvari ne popravljaju, već se samo bace, tako je i s brakom'

"U Oslu živim jednim mirnim, obiteljskim životom. I dalje se bavim glazbom, tim se oduvijek bavim, samo sam promijenila državu", priznala je Vlatka te otkrila kako je do preseljenja u Norvešku u Španjolskoj pjevala u jednom bendu.

Linker
13. travanj 2024 01:21