Još prošle godine bračni par je ljetovao zajedno u Sukošanu...
 Matej Dokić
SVE RADIMO DA BI NAM BILO BOLJE

Boris Rogoznica: 'Naravno da ima i loših dana, Doris puno daje, ali puno i traži'

Krajem rujna izlazi prvi album Borisa Rogoznice, 32-godišnjeg kantautora i supruga TV voditeljice i glumice Doris Pinčić Rogoznica, a u eteru se počela vrtjeti nježna ljubavna balada "Sve grijehe piši na mene", kojom najavljuje svoj prvijenac. Koliko god da je u današnje vrijeme nekomercijalno izdavati albume, kaže Boris, to je još uvijek jedan od najvećih pokazatelja ozbiljnosti glazbenih izvođača, a on svoj glazbeni put doživljava vrlo ozbiljno i strpljivo ga gradi.

Kad ste počeli pisati pjesme?

- S 12 godina, kad sam počeo svirati gitaru. Sve te pjesme koje sam godinama pisao, držao sam u ladici, nadajući se da će jednog dana pronaći put do publike. I to se, eto, sada napokon dogodilo. Iako su i mogle ostati u ladici, mojim bilježnicama pa čak i sjećanjima. Ali ipak su tu, dobile su svoj oblik, tijelo i dušu. Zato sam album i nazvao "Izgubljeno - nađeno". Mislim da će mi izlaskom albuma pasti veliki uteg sa srca i presretan sam što napokon rezultat svog dugogodišnjeg truda mogu
držati u ruci. Sve se nekako posložilo i spreman sam za novo poglavlje u životu.

Koliko je pjesama na vašem prvijencu?

- Jedanaest. Devet mojih autorskih, a dvije potpisuju Miro Buljan i Neno Ninčević. Album najavljujem pjesmom "Sve grijehe piši na mene". Imam osjećaj da sam je čekao cijeli život.

Kako je došlo do suradnje s Mirom Buljanom?

- Poznajemo se pet godina, otkako sam došao u Zagreb, ali smo se tek ove godine dogovorili oko suradnje. Miro Buljan i Neno Ninčević su dokazani glazbeni meštri i čast mi je raditi s autorima koji su, po mom mišljenju, uz Tončija Huljića najbolji u Hrvatskoj.

Jesu li sve pjesme nove?

- Šest je već objavljenih te pet novih. Među njima je i meni posebno draga pjesma "Tvoje tijelo Iva" koju sam napisao na prvoj godini studija. Doživjela je brojne izmjene, jer kako sam stario, tako sam dorađivao tekst prema nekom novom senzibilitetu.

Kako vidite svoju karijeru u budućnosti?

- Godinama sam svirao sam u manjim prostorima. No kako sam rastao u glazbenom smislu, tako sam počeo dobivati sve više gaža i morao sam proširiti svoju "butigu" pa odnedavno nastupam s Marijom Matić, profesoricom glazbe u glazbenoj školi u Velikoj Gorici. Ona me vokalno prati i mogu reći da je puno bolja izvedba u kombinaciji sa ženskom energijom. Imam u pripremi i bend, jer sam otvoren za opciju ako se dogodi neki značajniji uspjeh.

boris rogoznica
Press

Što za vas znači uspjeh?

- Kad objavim neku pjesmu, već sutradan mi neke agencije šalju cjenovnik za praćenje na društvenim mrežama: ako želim kupiti 10000 followera to košta 50 eura, a taj se iznos recipročno povećava s kupnjom broja pratitelja. Znam da neke kolege to prihvaćaju, ali ja to ne mogu ni zamisliti. Kako možeš biti siguran da si napravio nešto dobro ako "kupuješ glasove" i uljuljkaš se u udobnost lažnih velikih brojeva?! Moj put je trnovit, težak, idem po njemu korak po korak, sve sam dosad postigao sam, nikoga ne potežući za rukav, jer sam tako odgojen i na to sam izuzetno ponosan. A uspješan već jesam. Jer za mene je uspjeh kad uspiješ posložiti privatni i poslovni život, pronaći neku sredinu koja neće biti ekstremna ni s jedne strane.

Koliko vam znači podrška supruge Doris Pinčić?

- Doris mi je apsolutna podrška. Baš kao i ja njoj. Sve što radimo, radimo da bi nam svima bilo bolje. I jako smo ponosni na ono što smo dosad postigli. Kuću smo kupili novcem koji smo sami zaradili, a to je danas za mlade ljude rijetkost.

U spotu koji ste snimili u Istri, doimate se poput mladića iz susjedstva: jednostavnog, dragog, nepretencioznog...

- Kad gledam fotografije u novinama o poznatima i slavnima, znam da je puno toga namješteno i neistinito. Ja ne želim graditi karijeru na način da me se snima po noćnim lokalima ili da javnost zamaram nekim svojim problemom. Želim da ljudi budu sretni, da uživaju uz moje pjesme i da naša djeca budu jednog dana ponosna na svoje roditelje. Rad, pažnja, posvećenost i duhovnost su naše vodilje kroz život.

Ima li ipak loših dana?

- Naravno. Ništa nije idealno, ali poanta je da se trudimo imati što više boljih dana. Doris puno daje, ali puno i traži i ja joj nastojim biti što bolji životni suputnik. I u tom smislu stalno rastem i postajem bolja osoba.

Linker
22. travanj 2024 05:27