Profimedia, Abaca Press
Život u braku, ali na dvije adrese

Bruno Šimleša o novim bračnom trendu koji se širi Hollywoodom: 'Mnogima to zvuči neobično, ali ima mnogo većih problema'

Sve više bračnih partnera u Hollywoodu traži odmak i bježe od tradicionalnih brakova te u hodu izmišljaju nova pravila pokušavajući održati dobar bračni život. Tako je u posljednjih mjesec dana izašlo na vidjelo kako čak dvije poznate glumice sa svojim partnerima žive samo određene dane u tjednu, no u tome sociolog Bruno Šimleša ne vidi alarmantno stanje.

Glumica Gwyneth Paltrow (46) otkrila je nedavno da nakon propalog braka s Chrisom Martinom (42), sa svojim novim suprugom Bradom Falchukom pod istim krovom provodi tek četiri dana u tjednu. Par je zaključio kako će time olakšati prihvaćanje nove obiteljske situacije, odnosno dolaske i odlaske djece, ali i njihovog oca koji kod svoje bivše supruge i dalje ima vlastitu sobu, što je slavnoj glumici savjetovala trenerica intimnosti.

Brad Falchuk and Gwyneth Paltrow
Ryan Murphy Honored with a Star on the Hollywood Walk of Fame, Los Angeles, USA - 04 Dec 2018, Image: 400382843, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Brad Falchuk i Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow (gwynethpaltrow / 26.11.2017):
Profimedia, Face To Face A

Uskoro nakon Gwyneth, i glumica Kaley Cuoco (33), poznata kao Penny iz serije "Teorija velikog praska", također je priznala da čak ni nakon godinu dana braka ne živi sa suprugom. Iako se mnogi supružnici nakon vjenčanja odmah usele zajedno, Kaley i suprug Karl Cook nisu tradicionalan par.

LOS ANGELES, CA - MARCH 24:  Kaley Cuoco and Karl Cook attend Seth Rogen's Hilarity For Charity at Hollywood Palladium on March 24, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Rachel Murray/Getty Images for Netflix)
Getty Images for Netflix

"Ne provodimo svaki slobodan trenutak zajedno i mislim da je to vrlo važno za razvoj odnosa. Kod nas pali, a i naš savjetnik nam je rekao kako je odvojeni život dobra ideja", objasnila je glumica. Vjenčali su se u lipnju 2018., a razlog zašto ne žive zajedno jest taj što im kuća, u koju planiraju useliti, još uvijek nije gotova. "Gradimo kuću iz snova i vrlo brzo ćemo biti pod istim krovom do kraja života. Imamo vrlo nekonvencionalan brak i živimo na drukčijim lokacijama", rekla je Kaley u intervjuu za E! News. S obzirom da nije baš učestalo da parovi, a da ih to ne spriječavaju poslovne obaveze, odluče ne živjeti zajedno, zamolile smo Brunu Šimlešu da nam novi trend kod holivudskih glumaca.

"Zanimljivo je da Kaley Cuoco koja ne živi sa svojim suprugom dok čeka da im dovrši kuća ima svog “savjetnika za brak”, kao što Gwyneth Paltrow ima “trenericu intimnosti”. Bez obzira na kreativne nazive, dobro je da imaju stručnu osobu s kojom razgovaraju o odnosu. Razumijem da će mnogima zvučati neobično, ali ne mora biti ništa problematično ako partneri dio vremena provode odvojeno. Mnogo je veći problem ako nemaju što raditi jedno s drugim kada su zajedno. Ili kada se ponašaju kao obični cimeri, a ne ljubavni partneri. Uvijek je presudno kako par izgleda iznutra, a ne kako im veza izgleda izvana. Ako su ova dva para (Gwyneth i Kaley) procijenili da im odgovara imati prostora za sebe, pogotovo zato što nemaju zajedničku djecu, to je sasvim u redu", rekao na nam je na temu neživljenja zajedno tijekom bračnih voda sociolog Bruno Šimleša i pozdravio činjenicu da Gwyneth ima jako zdrav odnos s bivšim suprugom Chrisom Martinom s obzirom na to da on ima sobu u njezinoj kući pa se može dulje zadržati kad dolazi svojoj djeci.

"Izvrsno je da su ostali odgovorni roditelji jer znamo previše primjera kad bivši partneri ratuju preko djece.", naglasio je Šimleša.

CULVER CITY, CA - JANUARY 28:  Singer/Songwriter Chris Martin (L) and actress Gwyneth Paltrow attend Hollywood Stands Up To Cancer Event with contributors American Cancer Society and Bristol Myers Squibb hosted by Jim Toth and Reese Witherspoon and the Entertainment Industry Foundation on Tuesday, January 28, 2014 in Culver City, California.  (Photo by Charley Gallay/Getty Images for Entertainment Industry Foundation)
Getty Images for Entertainment I

Hrvatska je, s 34 razvoda na 100 brakova ispod europskog prosjeka prema kojem puca svaki drugi brak, a čini se da bi mnogi u odnos trebali uključiti i stručnjaka.

"Čitajući tekst o glumicama, zapravo sam shvatio da i moja supruga Maja i ja spadamo u tu kategoriju. Doduše, zbog prirode naših poslova, a ne svjesne odluke. Ona 7-10 dana mjesečno provede u Bruxellesu i Strasbourgu, a ja nekoliko večeri svakog mjeseca provedem na književnim promocijama po regiji i to nam uopće ne smeta da osjećamo istinsku povezanost" - govori nam Bruno i otkriva da većina parova, zapravo, prekasno potraže pomoć.

"Većina hrvatskih parova pomisli na stručnu pomoć dobrih 10 godina prekasno, kao zadnji očajnički pokušaj spašavanja odnosa, nakon što su se već toliko ispovređivali da je dvojbeno imaju li uopće što spašavati. A zapravo trebamo tražiti pomoć prije nego što nam voda dođe do grla.", zaključio je najtiražniji hrvatski autor knjiga o samopomoći.

Facebook
Bruno Šimleša sa suprugom Majom i kćeri Anabelom

Promo
Bruno Šimleša sa suprugom

Linker
20. travanj 2024 14:11