Goran Šebelić, John Pavlish
vjenčanja 2018.

Čak 13 domaćih svadbi obilježilo je godinu! Čijoj vjenčanici smo se najviše divili?

Ljubav ne poznaje granice, a sudbonosno da izreklo je čak 13 poznatih domaćih parova. Neki su odabrali raskošna vjenčanja s većim brojem uzvanika, a neki su se ipak odlučili za decentna, u nekim slučajevima i tajne obrede vjenčanja. Podsjetimo se tko se sve od naših poznatih vjenčao u 2018. godini.

Travanj je bio posebice bitan mjesec za vrhunskog tenisača Marina Čilića (30) i njegovu odabranicu, diplomiranu psihologinju Kristinu Milković (28). Par se zavjetovao na vječnu ljubav u Cavtatu, a svadba s više od 200 uzvanika odvila se u dubrovačkoj tvrđavi Revelin.

Cavtat, 280418.
Vjencanje Marina Cilica i Kristine Milkovic.
Uzvanici pristizu u Crkvu Svetog Nikole.
Na fotografiji: Kristina Milkovic.
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Nikša Duper / CROPIX
Cavtat, 280418.
Vjencanje Marina Cilica i Kristine Milkovic.
Uzvanici pristizu u Crkvu Svetog Nikole.
Na fotografiji: Marin Cilic.
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Nikša Duper / CROPIX

U travnju su sudbonosno da izrekli i glumica Judita Franković (37) i Marko Brdar (40), a odlučili su se za tajno vjenčanje u društvu najbliže obitelji i prijatelja.

Početkom svibnja pred oltar je stala i glumica i voditeljica Ana Majhenić (37) s Antunom Hercegom. I oni su se također odlučili za intimno vjenčanje, a Ana je sretnu vijest podijelila sa svojim fanovima putem Instagram objave.Jednaku samozatajnost i tajnovitost imalo je i vjenčanje Jelene Perčin (37) i Momčila Otaševića (28), održano u Kotoru u Crnoj Gori u lipnju. Glumački par okrunio je svoju vezu u najužem obiteljskom krugu, među kojima su bili Jelenin brat, liječnik Luka, kao i Momčilova sestra Sanja.

Naša najpoznatija plus-size manekenka, Lucija Lugomer (25) u lipnju udala se za poduzetnika Danijela Grlića (35) u zagrebačkoj crkvi u kojoj su se prije 34 godine vjenčali njezini roditelji.

Vedran Peteh
Lucija i Danijel upravo vjenčani

Kraj lipnja označio je ulazak u bračnu luku i za našu poznatu manekenku Helenu Šopar (32) i njezinog partnera s kojim je u vezi bila četiri godine, investicijskog menadžera Vjekoslava Zadra. Bračne zavjete izmijenili su u Bolu na Braču, a par je na ceremoniju stigao u oldtimeru.

Srpanj je obilježilo i vjerojatno najiščekivanije vjenčanje godine, pjevačice Franke Batelić (26) i nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluke (32). Par se vjenčao u župnoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije Sv. Elizabeti u općini Bale, a raskošna svadba održala se na luksuznom imanju Meneghetti u Istri. O Frankinoj vjenčanici pričalo se danima - u crkvu je stigla u raskošnoj kreaciji luksuzne modne kuće Carolina Herrera.

Bale, 210718.
Vjencanje Franke Batelic i Vedrana Corluke u malom istarskom gradicu Bale.
Na fotografiji: Vedran Corluka i Franka Batelic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX
Bale, 210718.
Pjevacica Franka Batelic i nogometas Vedran Corluka izmijenili su danas vjencane zavjete u malom istarskom gradu Bale.
Na fotografiji: Franka Batelic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media
Bale, 210718.
Pjevacica Franka Batelic i nogometas Vedran Corluka izmijenili su danas vjencane zavjete u malom istarskom gradu Bale.
Na fotografiji: Vedran Corluka.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

U Istri su nakon sedam godina u bračnu luku uplovili pjevač Marko Tolja (34) i manekenka Ana Ivančević, a intimnom vjenčanju prisustvovalo je stotinjak uzvanika. Sasvim drugačiju svadbu imala je arhitektica Nina Mia Čikeš (30) koja je sa svojim odabranikom Ivanom Jelčićem otputovala u Las Vegas gdje su se zavjetovali na vječnu ljubav samo u društvu svojih kumova.

INSTAGRAM
Ana i Marko Tolja

Topli kolovoz su za romantično vjenčanje odabrali glumica i fitness trenerica Ana Gruica (35) te poznati splitski liječnik Boran Uglešić (43), a tajno vjenčanje odvilo se na otoku Šolti. Liječničkom šarmu nije odoljela ni glumica Tamara Garbajs (42) koja je svoju bračnu sreću pronašla s liječnikom Dankom Velimirom Vrdoljakom (52).

instagram

Nakon četiri godine veze, u listopadu su se vjenčali Milana Vlaović (47), spisateljica i kolumnistica Glorije, i Boris Kovaček (45), direktor agencije Pepermint. Svadba je održana u zagrebačkoj kući za ljude i umjetnost – Laubi u krugu najboljih prijatelja i obitelji.

John Pavlish
Milana Vlaović Kovaček i Boris Kovaček

Kraj godine obilježilo je vjenčanje glavnog urednika svih HRT-ovih televizijskih programa i međunarodnoga televizijskog programskog kanala, Brune Kovačevića (51) i njegova djevojke, bivše rukometašice, Matee Franić (29). Par si je izrekao zavjete nakon pet godina veze, a mladenka je blistala u vjenčanici s potpisom Matije Vujice u pravom zimskom stylingu.

Slavna vjenčanja u svijetu u 2018:

Godinu je zasigurno obilježilo jedno od najpraćenijih vjenčanja na svijetu, britanskog princa Harryja (34) i američke glumice Meghan Markle (37). Kraljevsko vjenčanje održano je u svibnju u kapeli dvorca Windsor u nazočnosti britanske kraljevske obitelji i brojnih uzvanika iz čitavog svijeta i svjetske jet set kreme.

Prince Harry and Meghan Markle depart via the West Door of St George's Chapel in Windsor Castle after their wedding in Windsor, Britain, May 19, 2018. Ben Birchall/Pool via REUTERS - RC17013AFC00
REUTERS

U rujnu se odvilo i iznimno raskošno vjenčanje na Siciliji modne blogerice Chiare Ferragni (31) i talijanskog pop pjevača Fedeza (29), a sve samo šest mjeseci nakon što su postali roditelji. U istom mjesecu se američka glumica Gwyneth Paltrow (46) odlučila reći sudbonosno da producentu i glumcu Bradu Falchuku (47).

instagram

U listopadu se odvilo još jedno kraljevsko vjenčanje kada se princeza Eugenie (28) zavjetovala na vječnu ljubav svom zaručniku Jacku Brooksbanku (32). Vjenčanje je održano u istoj kapelici kao i ono Harryja i Meghan, a u kapelici je bilo više od 800 uzvanika.

WINDSOR, UNITED KINGDOM - OCTOBER 12: (EMBARGOED FOR PUBLICATION IN UK NEWSPAPERS UNTIL 24 HOURS AFTER CREATE DATE AND TIME) Princess Eugenie arrives at St George's Chapel ahead of her and Jack Brooksbank's wedding ceremony on October 12, 2018 in Windsor, England. (Photo by Pool/Max Mumby/Getty Images)
Getty Images

Iako se od rujna nagađalo kako su se vjenčali glazbenik Justin Bieber (24) i manekenka Hailey Baldwin (22), Bieber je to potvrdio tek krajem studenog i to objavom na Instagramu u kojoj je napisao kako prvi puta slavi Dan zahvalnosti kao oženjen čovjek.

Tuesday, December 3, 2018 - Justin Bieber and Hailey Baldwin are starving after a long photoshoot in Beverly Hills with Annie Liebovitz! The happy newlyweds change into comfortable clothes and take Justin's Lamborghini Aventador out to his favorite Poke restaurant in Beverly Hills, CA. Just sports grey sweats and Hailey is striking in a white blazer, t-shirt and grey sweatpants. - 
Jul-Daddy-Rol/X17online.com
Jul-Daddy-Rol/X17online.com

A sam kraj godine obilježilo je iznimno raskošno vjenčanje koje je trajalo čak pet dana. Naravno, riječ je o vjenčanju glumice i bivše Miss svijeta Priyanke Chopre (36) i glazbenika Nicka Jonasa (26).

Par je sudbonosno da izrekao u Jodhpuru u palači Taj Umaid Bhawan, a osim tradicionalnog indijskog vjenčanja imali su vjenčanje inspirirano zapadnjačkom kulturom.

Linker
20. travanj 2024 05:24