instruktor tom

Da Tom Cruise nije zapeo, ne bi bilo nastavka Top Guna: Imao je posebnu mantru na snimanju

Jedan od producenata ‘Top Gun: Maverick‘ podijelio je najveći izazov s kojim su se morali uhvatiti u koštac kako bi film postao stvarnost te otkrio da je glavni glumac tri mjeseca obučavao svoje kolege kako pilotirati borbenim zrakoplovom.

Svi željno iščekuju pogledati nastavak kultnog filma Top Gun koji je Toma Cruisea lansirao u holivudske zvijezde. Na filmu Top Gun: Maverick radilo se 12 godina jer su svi, Cruise pogotovo, željeli napraviti remek djelo. Na britanskoj premijeri filma na londonskom Leicester Squareu producent filma David Ellison otkrio je što je bila najveća prepreka kod stvaranja nastavka filma iz 1986.

"Najveća stvar bila je napraviti dobar scenarij. Od prvog trenutka Tom je rekao: 'Nećemo raditi nastavak Top Guna dok priča ne bude tamo, dok ne napišemo scenarij'", rekao je Ellison, otkrivši i mantru koju je Cruise koristio tijekom cijelog razvojnog procesa.

Čitajte i: Strast se ponovno rasplamsala: Čini se kako Tom Cruise ponovno ljubi atraktivnu Britanku

image

Tom Cruise ponovio je ulogu Petea "Mavericka" Mitchella.

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

"Ne pokušavamo 'pogoditi u metu'. Pokušavamo pogoditi 'metak metkom'. Cilj je vrlo mali i nećemo prestati gurati dok ne stignemo tamo. Nadam se da će publika prihvatiti film", kazao je producent.

Posebno zanimljiva je činjenica da glumačka ekipa u filmu zaista pilotira pravim avionima, što ih je naučio upravo Tom Cruise, koji ima već dugo pilotsko iskustvo.

"Nevjerojatno je što je naša ekipa uspjela. Imali su intenzivni tromjesečni trening s Tomom, tijekom kojeg su naučili voziti borbene zrakoplove F-18. A njihova izvedba u filmu je apsolutno fantastična. Divim im se i iznimno ih poštujem i osjećam se privilegirano što sam mogao surađivati s njima", poručio je Ellison.

Čitajte i: Top Gun stiže u Zagreb: Filmski hit s Tomom Cruiseom zaludio je svijet, a možete ga pogledati i u Hrvatskoj

Linker
03. prosinac 2022 07:50