Helen McCrory

Damian Lewis potvrdio najgoru vijest: ‘Preminula je okružena ljubavlju obitelji i prijatelja‘

Zvijezda Peaky Blindersa i Harryja Pottera preminula je u dobi od samo 52 godine nakon borbe sa zloćudnom bolesti.

Glumica Helen McCrory, poznata po ulogama u hit seriji Peaky Blinder i filmovima o Harryju Potteru, preminula je od raka, a tužnu vijest objavio je na Twitteru njezin suprug, glumac Damian Lewis.

"Slomljena srca javljam vam da je nakon herojske bitke s rakom, moćna i lijepa žena Helen McCrory, mirno preminula doma, okružena ljubavlju obitelji i prijatelja. Umrla je onako kako je i živjela – neustrašivo. Volimo ju i znamo koliko smo sretni što smo ju imali u svojim životima", napisao je Lewis.

„Svjetlila je tako sjajno. Putuj sad, Malena, hvala ti", dodao je. U Damiana se zaljubila 2003. kad su skupa glumili u predstavi 'Five Gold Rings' u londonskom kazalištu.

image
Helen McCrory i suprug Damian Lewis
FOTOGRAFIJE: STEVE PARSONS AFP

McCrory je u filmovima o Harryju Potteru glumila Narcissu Malfoy, majku zločestog Draca Malfoya, dok je u Blindersima glumila tetku Polly. Pojavila se i u serijama His Dark Materials, Penny Dreadful te Fearless. Glumila je i u Skyfallu, jednom od filmova o Jamesu Bondu. Osim uloga u Peaky Blindersima i Harryju Potteru, glumila je i suprugu bivšeg premijera Tonyja Blaira u filmu Kraljica. Također, tijekom karijere odigrala je desetke zapaženih uloga u kazalištu.

image
(
FOTOGRAFIJE: JUSTIN TALLIS AFP

Helen Elizabeth McCrory rođena je u Paddingtonu u Engleskoj, 17. kolovoza 1968. godine, a njezina karijera uzlaznom putanjom krenula je zadnja dva desetljeća, no bolest ju je u tome zaustavila.

image
Helen McCrory
FOTOGRAFIJE: SUPPLIED BY LMKMEDIA/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMKMEDIA/LANDMARK/PROFIMEDIA

Izgubljene priče iz knjiga mogle bi oživjeti: HBO je u pregovorima za seriju o Harryju Potteru

Linker
19. travanj 2024 07:08