Koji peh

Denzel Washington propustio dodjelu najvećeg priznanja u SAD-u jer se razbolio

Američki oskarovac testirao se prije odlaska u Bijelu kuću na svečanost dodjele Predsjedničke medalje slobode, a kako je test pokazao da je pozitivan na koronu, Joe Biden priznanje će mu uručiti kada se oporavi

Američki predsjednik Joe Biden, na svečanosti u Bijeloj kući zaslužnim pojedincima uručio je Predsjedničku medalju slobode, najviše civilno priznanje koje se dodjeljuje pojedincima za izuzetan doprinos u društvu. Među sedamnaest odlikovanih, na svečanoj dodjeli nije se pojavio slavni oskarovac Denzel Washington koji se uoči svečanosti testirao na Covid-19, a test je pokazao da je pozitivan.

"Postoji čovjek koji danas nije mogao biti ovdje, a želio je biti. On je Denzel Washington, jedan od najvećih glumaca u američkoj povijesti, a priznanje ću mu uručiti nekom drugom prilikom, kada se oporavi", kazao je Joe Biden na dodjeli, žaleći što glumac i redatelj, dobitnik dva Oscara i drugih brojnih strukovnih nagrada nije mogao prisustvovati svečanoj dodjeli.

On je među sedamnaest nagrađenih jedina osoba iz filmske industrije dok su ostali iz raznih područja života - od sporta, politike, znanosti, medicine, socijale, vjere…

image

Gimnastičarka Simone Biles dobiva Medalju slobode od Joea Bidena na svečanosti u Bijeloj kući

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Među onima koji su primili ovo veliko priznanje je i Simone Biles, najtrofejnija američka gimnastičarka i zvijezda svjetske gimnastičke scene, koja je najmlađa dobitnica u 58 godina dugoj povijesti te civilne nagrade. Tri Predsjedničke medalje slobode dodijeljene su i posthumno, a jedna od njih otišla u ruke obitelji Stevea Jobsa, suosnivača i izvršnog predsjednika Apple-a koji je preminuo 2011. O stanju Denzela Washingtona za sada nema obavijesti, ali se svi nadaju da je slavni filmaš "ulovio" lakši oblik bolesti.

Čitajte i: Sad je jasno zašto Carrie i Boris Johnson još uvijek ne žele odseliti iz Downing streeta

Linker
19. travanj 2024 13:16