Instagram
raskrinkani

Diet Prada razotkriva najmračnije strane manekenstva: Fotograf Kim Kardashian napastovao mlade modele

Fotograf koji se proslavio snimajući poznata lica poput sestara Kardashian i pjevačice Ariane Grande našao se na stupu srama nakon što je optužen za seksualno napastovanje i zlostavljanje.

Fotografu Marcusu Hydeu Instagram je već ukinuo korisnički račun koji je brojio više od milijun pratitelja, a preko kojega je vrebao mlade manekenke i modele i od njih zahtijevao gole fotografije. Otkrila ga je manekenka i studentica dizajna Sunnaya Nash koja se Marcusu javila zbog oglasa za modele koji je objavio na Instagram Storyju.

Marcus je od manekenke zatražio dvije tisuće dolara za profesionalno fotografiranje, osim ako mu ne pošalje svoje gole fotografije - u tom slučaju joj ne bi naplatio fotografije. Manekenka je cijelu priču, odnosno prepisku razgovora podijelila sa svojim pratiteljima te je ubrzo postala viralna i završila na stranici Diet Prada.

Fotograf iz Los Angelesa bio je blizak s Kardashian-West obitelji i pratio ih je na njihovim putovanjima i snimanjima za reality show, a surađivao je i sa zvijezdama poput Ariane Grande, Belle Thorne i Donalda Glovera.

"Čitala sam poruke žena koje je fotograf s kojim sam surađivala napastovao. Moje iskustvo s njim je uvijek bilo čisto profesionalno, zato sam duboko šokirana, razočarana i tužna što ovo čujem. Stajem iza svake žene koja ne smije biti tretirana na taj način i nitko ne bi trebao biti prisiljen da učini nešto što zapravo ne želi. Ne smijemo dopustiti da se ovakve stvari događaju, trebamo govoriti o ovome, napisala je reality zvijezda Kim Kardashian West na svom Instagram Storyju nakon što je saznala za optužbe.

Ubrzo nakon otkrivanja ovog seksualnog predatora, stranica Diet Prada za zlostavljanje je optužila još jednog fotografa. Riječ je o Timuru Emeku, fotografu iz New Yorka, podrijetlom iz Turske, koji je bio profesionalni fotograf Victoria's Secreta te je odrađivao shootinge za časopise poput Voguea i GQ-a. Svoje negativno iskustvo objavila je manekenka Haley Bowman.

S Emekom se susrela kada joj je bilo tek 19 godina, na jednom od festivala gdje ju je fotografirao. Kasnije ju je fotografirao u svom stanu i ubrzo joj krenuo skidati majicu i okidati fotografije, a nakon toga uzeo je njezinu ruku i stavio je na svoje međunožje. Iskustvo koje je prošla mlada mankenka s njom dijele mnoge djevojke koje su tek sada odlučile progovoriti o traumama koje su doživjele. Instagram profil fotografa također je nakon optužbi ukinut.

Linker
19. travanj 2024 09:13