Vedran Tolić
sumrak saga

Dino Merlin otkazao suradnju bubnjaru: 'Nanio nam je nemjerljivu štetu'

Amara Češljara, od danas bivšeg bubnjara Dine Merlina, komentar na jednome od sarajevskih portala stajao je posla. Naime, informaciju o prosvjedima koje su potaknuli studenti protiv nametanja probošnjačkog političara hrvatskih korijena Željka Komšića za hrvatskog člana BiH Predsjedništva, komentirao je riječima: 'Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore'. Dino Merlin osudio je njegov istup, otkazao mu suradnju i to objasnio u priopćenju za medije.

Preko svog PR agenta Dino Merlin medijima je poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

'Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke glazbenog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro. Svi moji suradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru. Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektni jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti. S poštovanjem, Dino Merlin.'

Linker
26. siječanj 2023 06:17