ZASJEO NA VRH

Dino Merlin ‘srušio ‘ internet snažnom porukom: ‘Budimo ljudi, budimo ‘mi‘‘

Glazbenik Dino Merlin konačno je prekinuo nestrpljivo iščekivanje svoje brojne međunarodne publike. Objavio je upravo prvu pjesmu i spot „Mi“ s nadolazećeg 12. studijskog albuma i ‘srušio‘ internet. U samo jednom danu dostigao je nevjerojatnih skoro 800.000 pregleda na YouTubeu i zasjeo na vrh trending liste u cijeloj regiji.

Sarajevski kantautor, jedna od najvećih regionalnih zvijezda, koja iza sebe ima nekoliko svjetskih turneja i desetke spektakularnih koncerata s eksplozijom emocija, u novoj pjesmi priča o svijetu koji se mijenja nama pred očima, ali i o nama koji se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne.

"Upravo smo mi o kojima ovisi hoće li ta promjena ići nabolje ili ne. U vrijeme pandemije, još jednom vidimo kako smo upućeni jedni na druge, kako ovisimo jedni o drugima, kako smo zajedno u svemu ovome i kako samo zajedno možemo preživjeti ovu novu nevolju koja nas je zadesila. Više nego ikad trebamo biti 'Mi'“, ostanimo ljudi jedni za druge, kaže Dino Merlin.

image
Promo

Videospot za novu pjesmu sniman je u kompleksu Porto Montenegro; marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zaljevu koji je pod zaštitom UNESCO-a, a upravo je na tom mjestu u četvrtak navečer organizirana gala promocija novog spota. Početak je to dugoročnog kreativnog partnerstva između uglednog umjetnika i Porto Montenegra.

Ova pjesma sa snažnom emotivnom porukom najava je Dininog 12. studijskog albuma, nasljednika albuma „Hotel Nacional“ objavljenog 2014. godine, a koji je pratila i velika svjetska turneja koja je obuhvatila i našu regiju. Poznato je da je Dino Merlin veliki glazbenik, ali njegovi koncerti dobivaju još jednu dodatnu dimenziju jer klasične nastupe pretvara doslovno u showove što je odlika najvećih!

Svojoj brojnoj publici na svim kontinentima Dino poručuje kako u ovim teškim vremenima ne smijemo gubiti optimizam, vjeru i nadu, već pokazati jedni drugima, a najprije sami sebi, da iz svega ovoga možemo izaći bolji i plemenitiji. Pjesma „Mi“ sadržava upravo takvu snažnu, ljudsku poruku. Jer biti čovjek, ali i imati ljudskosti u sebi je u današnje vrijeme najbitnije.

"Budimo ljudi, budimo svoji, budimo MI", poruka je nove pjesme Dine Merlina.

Čitajte i:

Dino Merlin otkazao suradnju bubnjaru: 'Nanio nam je nemjerljivu štetu'

Dino Merlin postao djed! Prvo unuče dobilo je neobično ime iz obitelji

Dino Merlin: Gizdam se kao seoska mlada

Linker
15. travanj 2024 23:10