Još se nije sleglo

Dojmovi nakon polufinala: ‘Mia je izgledala prekrasno, žao mi je što nije prošla dalje i što se povijest ponavlja‘

Domaći modni dizajner nije htio ulaziti u kvalitetu pjesme, ali je dao svoj stručni komentar na izgled naše predstavnice, kao i na ostale natjecatelje koji su nastupali sinoć u Torinu u prvom polufinalu Eurosonga.

Broj 11 na žalost nije bio sretan za našu Miju Dimšić. Hrvatska predstavnica na Eurosongu pod tim je redom stupila na pozornicu u Torinu i otpjevala svoju pjesmu 'Guilty pleasure'. U raskošnoj kreaciji boje fuksije koju je za nju kreirao dvojac Elfs, s crnim martensicama na nogama i gitarom u ruci Mia je zaradila nadimak 'hrvatska princeza'. Iako je dobila brojne simpatije od eurovizijskih kolega i novinara, to nije bilo dovoljno da iz polufinala prođe u finale.

image

Na pozornici su s njim bili i plesači.

FP/PROFIMEDIA

"Žao mi je što naša Mia nije prošla dalje. Izgledala je prekrasno, moram prizanti da mi se sviđa njena nova frizura, haljina je bila super. Pjesma je takva kakva je, očito nije našla sovju širu masu i publiku koja bi glasala za nju. Ali mi je žao jer se povjest ponavlja već koju godinu za redom", komentirao je Ivica Skoko. Modni dizajner je istaknuo da zbog sovje struke može uglavnom pričati o Mijinom izgledu i stilu te je dodao da mora pohvaliti kolege iz Elfsa.

"Sviđa mi se taj spoj čizama i haljine. Ivan Perman je napravio super frizuricu taj duži bob, mislim da joj ta frizura najbolje stoji", kazao je Skoko i dodao da je tužan što naše predstavnike nećemo gledati u finalu.

image

Mia Dimšić nosila je kreaciju Elfsa i crne gležnjače.

MARCO BERTORELLO AFP

Čitajte i: Nastup nabijen emocijama, no bez finala: Mia Dimšić u polufinalu oduševila, ali nije bilo dovoljno

Mia je najavila da će ostaviti srce na pozornici, to je sa svojom baladom i uspjela, pomogli su joj i plesači koji su svojom koreografijom dočarali borbu o kojoj je pjevala prvo na engleskom, a zatim u zadnjem dijelu pjesme na hrvatskom.

image

Monika Liu iz Litve, imala je najbolji otufit prve polufinalne večeri.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ostali natjecatelji

"Što se tiče ostalih oduševljen sam s Grčkom i Armenijom. Što se tiče stajlinga definitivno me je kupila haljina od Litvanke Monike Liu, to je mi je bio najbolji odjevni predmet. Ali izuzev svega na kraju kad se pojavio Mahmood koji je bio suknji stiliziranoj kao škotska narodna nošnja, meni je to izgledalo prekrasno. Kao i njegov kolega Talijan Blanco, oni su doslovce pomeli sve. Inače su Talijani poznati šmekeri, s istančanim ukusom", kazao je Ivica Skoko.

image

Mahmood & BLANCO izravno idu u finale, ali su sinoć izveli sovju pjesmu.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Mahmood & Blanco svojim su stilom oduševili Skoku.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Naš poznati dizajner napomenuo je da bi mogao izdvojiti još brojne izvođače u odličnim izdanjima te da su po njemu svi koji su prošli dalje više manje to i zaslužili. "No, recimo najgore izdanje i definitivno zaslužen neulazak, mi je Albanija, to je bio baš teški treš", kazao je Skoko.

image

Albanija je prema dizajneru bila 'čisti treš'.

LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

Dok je s druge strane po njemu naša Mia imala malo drugačiji problem, njena mirna izvedba i pjesma, očito nisu bile dovoljne da bi ostvarila zapažen plasman. "Nije se potrudilo oko nečega još uz te plesače, nekog spektakla, jer Eurosong je cirkus i toga je falilo. Išli smo na neku mirnoću i artističku priču, nakon Albine koja je prošle godine prštila od energije i koja je razvalila na sceni...", usporedio je dizajner.

Čitajte i: Eurovizijska groznica dosegnula vrhunac: Emotivna izvedba naše Mije Dimšić oduševila Torino

Nakon što je prvo polufinale završilo Ivica Skoko veseli se i drugom polufinalu te naravno - dinalnoj večeri u subotu 14. svibnja.

"Veselim se četvrtku da vidim kako će proći Konstrakta, koja je po meni najveći favorit. A zanima me i kako će izgledati nastup od Chanel, predstavnice Španjolske", zaključio je dizajner.

Linker
18. travanj 2024 17:42