O pozitivnom PCR testu

Đoković se oglasio po prvi put: ‘Želim odgovoriti na dezinformacije, kako bi se umirila zabrinutost‘

Đoković se sada prvi put oglasio i po pitanju svog pozitivnog testa na koronavirus i aktivnosti tih dana po Beogradu.

Nakon što su oči cijelog svijeta uprte u Australiju i slučaj Novaka Đokovića po pitanju odobrenja boravka u toj zemlji i nastupa na Australian Openu, iz dana u dan mijenjaju se informacije relevantne za njegov dobitak vize. Nakon što je Novakov tim predočio dokaze o pozitivnom testu na koronavirus koji je tenisač dobio sredinom prosinca, velik dio javnosti u Srbiji i regiji negodovao je zato što je srpski tenisač tih dana imao brojne javne obaveze od kojih neke uključuju i druženje s djecom.

Đoković se sada prvi put oglasio i po pitanju svog pozitivnog PCR testa i aktivnosti tih dana po Beogradu. Napisani tekst objavio je na Instagramu.

"Želim odgovoriti na dezinformacije o mojim aktivnostima i prisutnosti na događajima u prosincu. Ovo je dezinformacija koja se treba ispraviti, posebno kako bi se umirila zabrinutost u vezi s mojim prisustvom u Australiji, ali i odgovorilo na bolna pitanja za moju obitelj.

U Beogradu sam 14. prosinca bio na košarkaškoj utakmici, poslije koje je javljeno da je nekoliko ljudi koji su tu bili imalo pozitivan test na koronu. Iako nisam imao simptome, izvršio sam brzi antigenski test 16. prosinca, koji je bio negativan, a kao dodatnu mjeru opreza napravio sam i službeni i odobreni PCR test tog istog dana", započeo je tenisač.

Čitajte i: Novak Đoković zaradio je naziv ‘antivaksera‘ i opet podijelio svijet: Svi se čude, ali on ide po svom!

Tvrdi da je pozitivan nalaz dobio 17. prosinca, a ne, kao što na testu piše, da je riječ o 16. prosincu. Također, tvrdi kako nije zaražen išao na dodjelu pehara djeci 17. prosinca, ali priznaje da je obavio intervju i fotografiranje s francuskim novinarima dan kasnije.

Bio je pozitivan, ali je otišao na zadatak

"Sljedećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu kako bih dodijelio nagrade djeci; napravio sam brzi antigenski test prije odlaska na ovaj događaj, i on je bio negativan. Nisam imao simptome, osjećao sam se dobro i obavještenje o pozitivnom PCR testu sam dobio tek poslije tog događaja.

image
ALAMY/PROFIMEDIA

Sljedećeg dana, 18. prosinca, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio od ranije ugovorenu obavezu za intervju i snimanje za L'Équipe. Otkazao sam sudjelovanje na svim drugim događajima, osim intervjua za L'Équipe. Osjećao sam obavezu odraditi intervju za L'Équipe jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali sam se držao mjera socijalnog distanciranja i nosio sam masku, osim za vrijeme snimanja.

Poslije intervjua i snimanja otišao sam kući u izolaciju na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u procjeni i da sam trebao odgoditi intervju", napisao je Đoković.

Čitajte i: Novak Đoković zaradio je naziv ‘antivaksera‘ i opet podijelio svijet: Svi se čude, ali on ide po svom!

Linker
25. travanj 2024 15:45