SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
CLOONEY LAGOONEY

Dom slavnog holivudskog glumca na obali Temze ponovno je poplavljen - već treći put u sedam godina

Na imanju u Berkshireu Clooney sa suprugom Amal i trogodišnjim blizancima Alexandrom i Ellom živi u kući iz 17. stoljeća s devet spavaćih soba, kinodvoranom i otvorenim bazenom, a do nje sad mora "glisirati"

Na imanju u Berkshireu Clooney sa suprugom Amal i trogodišnjim blizancima Alexandrom i Ellom živi u kući iz 17. stoljeća s devet spavaćih soba, kinodvoranom i otvorenim bazenom, a do nje sad mora "glisirati"

Slavni holivudski glumac George Clooney (59) među susjedima u Sonningu, dijelu londonskog predgrađa Berkshirea, gdje s obitelji živi na imanju iz 17. stoljeća, poznat je pod nadimkom - Lagooney. Naime, njegova kuća s devet spavaćih soba, gostinskom kućom i bazenom ovih dana, naime, nalikuje na venecijansku lagunu, jer se rijeka Temza nakon obilnih kiša ponovno izlila iz korita i već treći put u sedam godina poplavila glumčev dom.

Najgore su prošli 2016. kad im je rijeka poplavila podrumske prostorije, a trenutačno im je voda došla do granice imanja, pa George i Amal Clooney (43) do kuće moraju “glisirati” automobilom po poplavljenoj lokalnoj cesti.

image
Glumac voli vodu, a voli i glisere. Međutim, sigurno mu se ne sviđa što mu oborine uvijek iznova pričinjaju probleme.
PROFIMEDIA

Podsjetimo, supružnici su se u nju uselili nakon vjenčanja u Veneciji, a prethodno su je temeljito renovirali. Najvažnije im je bilo da u njoj imaju vrhunski opremljenu kinodvoranu, te učinkoviti nadzorni sustav, čiju su sigurnost podigli na najvišu razinu kako bi zaštitili privatnost svojih 3-godišnjih blizanaca Alexandra i Elle.

image
U normalnim okolnostima kuću okružuje prostrana zelena livada s uređenim travnjakom.
PROFIMEDIA

To im, dakako, nije jedina nekretnina: posjeduju i luksuzni stan u njujorškom staklenom neboderu u 153. ulici - remek-djelu britanskog arhitekta Normana Roberta Fostera, koji je 2018. podignut preko puta sjedišta Ujedinjenih naroda.

Clooneyjeva Villa Oleandra iz 18. stoljeća u mjestašcu Laglio, na obali jezera Como u Italiji, jedna je od turističkih atrakcija toga kraja, pa je tamošnji gradonačelnik još prije dvadeset godina propisao novčane kazne za okupljanje više od tri osobe ispred njezinog kolnog ulaza. Na obali ovog jezera glumac provodi četiri mjeseca godišnje, a najveći gušt mu je vožnja motociklom po okolnim planinama.

image
Clooneyjeva kuća na jezeru Como izaziva uvijek veliku pozornost turista, ali i stanovnika ovog talijanskog gradića.
FOTOGRAFIJE: STOCK ITALIA/ALAMY/PROFIMEDIA STOCK ITALIA/ALAMY/PROFIMEDIA

Ali ni to nije sve. Na zapadnoj obali Sjedinjenih Država proslavljeni glumac, redatelj i producent posjeduje luksuzno imanje sa šest spavaćih soba koj se nalazi u okolici Los Angelesa u Kaliforniji. Ta nekretnina je ušla u holivudsku legendu jer je Clooney, tada još s titulom najpoželjnijeg neženje na svijetu, u njoj bračni krevet punih osamnaest godina dijelio sa svojim ljubimcem, vijetnamskom svinjom Maxom. Bio je to dar njegove bivše partnerice Kelly Preston, koja se nakon njega skrasila u braku s Johnom Travoltom, a lani je preminula od posljedica zloćudne bolesti.

Linker
26. travanj 2024 22:21