Profimedia
ljubav ili?

Domaći pjevač imao je 52, a ona 18! Bruno Šimleša otkriva što se krije iza šokantnih razlika u godinama slavnih parova

Golema razlika u godinama između partnera postala je uobičajena pojava: godine su samo broj i to je prestala biti tabu tema u društvu. No većina se još uvijek iznenadi i razlike od tridesetak godina među slavnim i neslavnim partnerima još uvijek su vijest koja obilazi svijet. Zagrebačkog sociologa Brunu Šimlešu pitali smo zašto se zaljubljujemo u partnere s velikom razlikom u godinama

Bivši suprug Monice Bellucci, francuski glumac i redatelj Vincent Cassel (51) posljednji je u nizu fatalnih zavodnika koji je preplavio showbizz medije viješću da ljubi 30 godina mlađu ljepoticu kada je lomio valove daskom za surfanje u Brazilu u društvu Tine Kunakey (21).

Tina je model za kupaće kostime, a novinare je pokušala uvjeriti kako nije znala s kim se spetljala. 'Trenutak našeg upoznavanja bio je veličanstven. Oboje obožavamo surfanje i to nas je i spojilo. Kada smo se upoznali nisam imala ideju da je on glumac, a kamoli da je jako poznat. Odrasla sam na selu i nismo imali televizor i nisam gledala njegove filmove. Tek kad su nas okružili paparazzi, bilo mi je jasno da je vrlo bitan', rekla je Tina koja uživa u romansi s francuskim glumcem.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN BRAZIL ** Rio De Janeiro, BRAZIL  - *EXCLUSIVE*  - Vincent Cassel, 50, and Tina Kunakey, 21, looked stronger than ever as they were spotted on together on the beach in Brazil.
The pair seemed in great spirits as they soaked up the sunshine and paddleboard together.

Pictured: Tina Kunakey and Vincent Cassel

BACKGRID USA 12 APRIL 2018, Image: 368410324, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Zagrljeni u oceanu Vincent i Tina

Glumac Richard Gere koji je žene oduševio ulogama u romantičnim filmovima kao što su 'Oficir i džentlmen' i 'Zgodna žena', već je dva puta bio u braku, s Cindy Crawford od 1991. do 1995. godine te s Carey Lowell od 2002. do 2016. godine, a za treću suprugu odabrao je 34 godine mlađu PR stručnjakinju iz Španjolske. 35-godišnja Alejandra Silva i 68-godišnji Richard upoznali su se u vrijeme brakorazvodnih parnica s bivšim partnerima i strastveno zaljubili.

*EXCLUSIVE* ** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN FRANCE, ITALY ** Amalfi, ITALY  - *WEB MUST CALL FOR PRICING* - Actor Richard Gere and his girlfriend Alejandra Silva pictured on holiday in The Amalfi Coast. The couple looked happy and relaxed on the beach and took a dip in the sea whilst enjoying the hot Italian sunshine.

Pictured: Richard Gere and Alejandra Silva

BACKGRID UK 21 JULY 2017 

UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com

USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 342600036, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos

Najpoznatiji hrvatski 'ljubavolog', sociolog Bruno Šimleša smatra da sama činjenica da netko ima drastično mlađeg partnera ili partnericu ne mora biti problematična i veza može funkcionirati ako ljudi dijele glavne životne vrijednosti i prioritete, pa ni tih nekoliko desetljeća ne mora biti nepremostiv problem. Ipak napominje da je to iznimka, a ne pravilo.

'Često u takvim vezama kompenziramo za nešto pa mlađi partneri traže sigurnost koju možda nisu dobili od roditelja ili traže ulaz u društveni svijet koji im je nedostupan. A stariji partneri često potvrđuju svoj status ili priželjkuju drugu mladost. No ponavljam, moguće je da se radi i o pravoj ljubavi u kojoj ih toliko snažno spajaju zajedničke vrijednosti i uvjerenja da je manje bitno što su živjeli i odrastali u različitim desetljećima', kaže Šimleša.

Pitanja o pravoj ljubavi postavljala su se i na početku mandata Emmanuela Macrona (40) kada se najviše pričalo o tome da je njegova supruga Brigitte Trogneux 24 godina starija od njega, a par je postao predmetom rasprave dežurnih dušobrižnika, čak i ismijavanja. Melania (47) također je mlađa, točno 24 godine od Donalda Trumpa (71), ali to nikome nije smiješno. Čak je i poželjno.

Grand Duchess Maria Teresa and Grand Duke Henri of Luxembourg, French President Emmanuel Macron and Brigitte Macron pose in the courtyard of Elysee Palace in Paris, France,on March 19, 2018., Image: 366384916, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 05:  U.S. President Donald Trump (L) and first lady Melania Trump return to the White House after a day trip to Cincinnati, Ohio, February 5, 2018 in Washington, DC. While in Ohio President Trump delivered remarks after touring cylinder manufacturer Sheffer Corporation while the first lady visited patients and their families at Cincinnati Children's Hospital Medical Center.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Getty Images

Glumac Liev Schreiber (50) nedavno je uživao na odmoru iz snova. Uz njega je na plažama daleke Kostarike bila njegova nova djevojka 26-godišnja Taylor Neisen koja je, vidi se po tome kako joj pristaje bikini, nekadašnja ponosna vlasnica lente Miss Sjeverna Dakota. U rujnu 2016. poznati glumac je obznanio da se rastaje od kolegice Naomi Watts nakon 11 godina zajedničkog života, a sreću je vrlo brzo našao s 24 godina mlađom.

*EXCLUSIVE* San Jose, COSTA RICA  - *WEB MUST CALL FOR PRICING* Liev Schreiber and girlfriend Taylor Neisen spend time with his sons, Samuel and Alexander, in Costa Rica. The family enjoys time on the beach playing in the water and relaxing on the shore.

Pictured: Liev Schreiber, Taylor Neisen

BACKGRID USA 26 FEBRUARY 2018, Image: 364419811, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Liev Schreiber i Taylor Neisen

Mick Jagger nakon što je prekinuo vezu s 42 godina mlađom balerinom s kojom je dobio svoje osmo dijete, nije dugo bio sam. Upoznao je filmsku producenticu Noor Alfallah koja je čak 52 godina mlađa od njega. Par nekoliko noći proveo u Parizu gdje je Jaggerov bend imao koncert, u kojem je rock legenda imala nastup sa Stonesima u sklopu njihove posljednje turneje No Filter.


Hrvatski Jaggeri

Pjevač Željko Bebek (72) u travnju je proslavio 16. godina braka s 34 godine mlađom Ružicom (38). To mu je treći brak, i kako glazbenik tvrdi, ljubav života. Zaljubili su se na pauzi koncerta prije 20 godina u Hercegovini kada je Ružica svog idola zamolila za zajedničku fotografiju. Njoj je tada bilo tek 18, a Bebeku 52 godine. 'Kliknuli istog trena. Osjećao sam da je to ono pravo', rekao je Bebek.

Zagreb, 190116.
KD Lisinski, Trg Stjepana Radica 4.
Velikim koncertnim spektaklom Prijatelji i Kemo - Hiljade pahulja bijelih, obiljezena je prva obljetnica smrti Kemala Montena.
Na fotografiji: Zeljko i Ruzica Bebek.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Foto: Livio Andrijic / EPH / CROPIX

Glumac Frano Lasić (63) pao je na šarm Beograđanke, 30 godina mlađe modne stilistice Milene Matić (33). Lasiću je to četvrti brak, a svadba je 2015. bila u Beogradu. Supružnici su prije toga bili dvije godine u vezi, a “pratili” su ih negativni komentari o razlici u godinama.

19, February, 2018, Belgrade - Days of Hvar cuisine in restaurant
Profimedia, ATA Images Editorial
Milena i Frane Lasić na danima hvarske kuhinje u restoranu "Šaran"

Glazbenik Miro Ungar (80) već 17 godina ljubi 42 godine mlađu Saru (38). Sa Sarom stao pred matičara 2008. na Havajima, a to mu je četvrti brak.

Zagreb, 070515.
Restoran Mostovi, Green Gold Centar, Radnicka 50.
Promocija notnog albuma Arsena Dedica u ediciji Zabavne Melodije Hrvatskog Drustva Skladatelja.
Na fotografiji: Miro Ungar i supruga Sara.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijić / Hanza Media

Umjetnik i frontmen grupe Teška industrija Ivica Propadalo (67) u rujnu je 2017. Zagrebu razmijenio bračne zavjete s 28 godina mlađom Draganom Todorović (39).

Vjencanje nakon 6 godina veze, Dragana Todorovic i Ivica Propadalo 
Zagrebacka Starogradska vijecnica
Fotograf Matej Dokic 020917
Fotograf Matej Dokic

Linker
18. travanj 2024 19:19