Donna Vekić
 INSTAGRAM
#pokrenimo tenis

Donna Vekić, Marin Čilić i Borna Ćorić imaju zajedničku misiju

Jedan grad, četiri dana i dvadeset igrača u borbi protiv situacije koja je zadesila čitav svijet pretvorit će se u događaj sezone...

Sportski događaji su oduvijek uživali veliku popularnost. Osim povećanja broja posjetitelja, u zadnjih nekoliko godina, porastao je i broj gledatelja sporta putem medija. Mnogi će se složiti da sport spaja ljude, stvara osjećaj ponosa prema vlastitoj zajednici i domovini te ostavlja velik trag i najljepša sjećanja svim generacijama. Ovaj je period bio poprilično neizvjestan za igrače svih sportova pa tako i za tenis. Turniri su odgođeni ili otkazani, a sportaši su većinom provodili vrijeme u krugu svojih obitelji, nadajući se što skorijem povratku na njima omiljene terene.

"Vrlo sam uzbuđena što ćemo svi zajedno ponovno odigrati i takmičarskog tenisa ali i početi podizati formu za nadam se, skori početak WTA i ATP Tour-a. Vjerujem kako će i gledanost ovog posebnog događaja biti velika, a najviše sam ponosna što ću kao ambasadorica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije na neki način, biti i domaćin ovog jedinstvenog turnira“ – priznaje tenisačica i FED CUP reprezentativka, Donna Vekić.

Instagram


promo

Događaj pod nazivom Hrvatski Premier Tenis pod sloganom #pokrenimotenis, dokaz je koliko zdrava inicijativa i ljubav prema određenom sportu, u ovom slučaju – tenisu, može puno. Realizacija ovog događaja, u vrijeme kada su svi sportski događaji suspendirani, nudi mogućnost svim obožavateljima sporta, da makar preko malih ekrana dožive čaroliju teniskog terena i to od strane 20 hrvatskih tenisača i tenisačica, koji su redom: Marin Čilić, Borna Ćorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac.

promo

promo

Također, ovom događaju će prisustvovati i legende hrvatskog tenisa poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Jelene Kostanić Tošić i Gorana Prpića, koji će i svojom igrom dodatno oplemeniti ovaj hvalevrijedan događaj. Zašto hvalevrijedan? Upravo zato što osim promicanja hrvatskog tenisa i igrača, ovaj događaj ima humanitarni karakter, točnije, sastavni dio projekta je velike humanitarna akcija pod nazivom „HRVATSKA I TENIS PROTIV COVID-19”. Akcija će se provoditi u dva seta, prvi set je zamišljen kao prikupljanje sredstava do početka eventa te set za vrijeme eventa i live prijenosa za vrijeme kojeg će gledatelji svojim pozivima moći donirati novac. Cilj je kroz dva seta humanitarne akcije osigurati znatna financijska sredstva, koja će biti donirana projektu hrvatskih znanstvenika na istraživanju virusa, te pronalaženju cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

"Svi smo željni tenisa nakon duge stanke, a ovo je događaj koji će nam to omogućiti, i to na visokoj razini, uz hvalevrijednu humanitarnu notu. Mislim da ne možemo poželjeti više i bolje od toga. Zahvaljujem Donni, njezinoj obitelji i timu oko nje što se trude oko ovako lijepe akcije, a mi ćemo kao Hrvatski teniski savez nastojati čim više pomoći u organizaciji i kao pokrovitelj, jer ovo je još jedno predstavljanje tenisa u najboljem svjetlu. Posebna zahvalnost ide i našim tenisačima i tenisačicama koji su se odazvali, od aktualnih članova Davis Cup i Fed Cup reprezentacija, preko naših najboljih juniora, do legendi", rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Hrvatski Premier Tenis održat će se u Osijeku od 4. – 7. lipnja 2020. Radi trenutne situacije, svih 20 sudionika, igrat će tenis bez gledatelja, točnije pred praznim tribinama, a cijeli će događaj biti medijski popraćen. Naime, svi gledatelji će preko malih ekrana moći pratiti događaj zahvaljujući HRT-u i to na više platformi. Bez obzira na to što će tribine biti prazne, važno je naglasiti da će se poštivati propisane epidemiološke mjere.

"Nakon Donnine inicijative, a s obzirom na dobro poznavanje raspoloženja većine tenisača u ovim zahtjevnim vremenima epidemije, odlučili smo organizirati jedinstveni teniski spektakl u Osijeku pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Hrvatskog teniskog saveza. Hvala svima koji su podržali zahtjevnu organizaciju u ova vremena. Svim sudionicima obećavamo veliko gostoprimstvo, a gledateljima putem HRT-a, vrhunski tenis“ – dodaje Igor Vekić, ECM Global d.o.o.

Ovo je definitivno događaj koji osim svog humanitarnog aspekta, povezuje igrače, promiče hrvatski sport i Osječko – baranjsku županiju te sve njezine ljepote i blagodati. Inicijativa poput ove, daje vjetar u leđa, vraća vjeru u život i budućnost te što je najvažnije, potiče na hrabrost i borbu pa čak i onda kada je stvarnost neizvjesna.

Čitajte i:

Donna Vekić napokon progovorila o odnosu s Brunom Petkovićem: 'Najbolje se slažemo'

Uživa u Cavtatu: Marin Čilić supruzi pripremio poseban poklon za godišnjicu braka

Razveselit će vas fotke našeg poznatog tenisača, pogledajte kako je dječak postao markantan muškarac

Linker
30. svibanj 2023 07:19