Getty Images
RAZVOD NAKON DESET GODINA

Drama bivše spajsice: Mel B bivšem suprugu zabranila pristup i zaštitila svoje bogatstvo

Britanska pjevačica Melanie Brown, poznatija kao Mel B ili Scary Spice, prolazi kroz najteže razdoblje u životu. Početkom ožujka umro joj je otac za kojeg je bila jako vezana, a njegov odlazak natjerao ju je i da ona ode - predala je papire za razvod i otkrila pakao u kojem je živjela gotovo deset godina.

Početkom ožujka pop zvijezda je otkrila da je njezin otac Martin Brown preminuo nakon dugogodišnje borbe s rakom, da bi za par tjedana predala zahtjev za razvod od supruga Stephena Belafontea. Iako su mnogi mislili kako se radi o još jedno tipičnom "zvjezdanom" razvodu s "nepomirljivim razlikama" navedenim kao razlogom, bivša članica grupe Spice Girls u zahtjevu je navela da ju je suprug brutalno i neprekidno zlostavljao, prijetio joj i ucjenjivao je. Melanie Brown je razvod zatražila u ožujku, iako je u zahtjevu navela da su se rastali još u prosincu. U dokumentima je opisala brojne napade: jednom joj je rascijepio usnu nakon što ju je optužio da flerta s glazbenikom Usherom na snimanju showa "The X Factor", a pretukao ju je i nakon nastupa Spice Girls na Olimpijskim igrama u Londonu te je 2007. godine gušio dok se pripremila za nastup nakon finala showa "Dancing With the Stars". Britanska pjevačica naglasila je da bi je njezin suprug za svaki njezin profesionalni uspjeh "kažnjavao".

- Prebio bi me kako bih znala tko je glavni. Stalno mi je prijetio nasiljem i govorio da će mi uništiti život na svaki mogući način - otkrila je 41-godišnja pjevačica.

Stephen Belafonte (L) poses with his wife Melanie Brown at the 20th annual Race to Erase MS benefit gala in Los Angeles, California May 3, 2013. The event raises money to fund research to find a cure for multiple sclerosis. REUTERS/Fred Prouser (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) - RTXZ9V2
REUTERS
Stephen Belafonte i Melanie Brown 2013. godine

Bivša spajsica je iznijela brojne optužbe o seksualnom nasilju, manipuliranju i ucjenjivanju koje je uključivalo i druge žene. Brown tvrdi da ju je Belafonte prisilio "na seksualni odnos s njim i nepoznatim ženama". Sve bi to snimao i te snimke koristio za ucjenjivanje kako bi je ponovno prisilio na isto. Osim svega toga, Belafonte ju je prevario s dadiljom Lorraine Gilles koja je ostala trudna s njegovim djetetom koje je naposljetku pobacila, na njegov nagovor. Iako ju je Mel B odlučila otpustiti početkom 2015. godine, Belafonte ju je prisilio da je ponovno zaposli i da joj da povišicu ponovno je podsjetivši na seks vrpce. Slavna pjevačica navela je da ga je u više navrata ostavljala, ali bi je on ucjenjivao snimkama seksa, uništavanjem njezine karijere i oduzimanjem djece. Naime, par zajedno ima petogodišnju kćer Madison Belafonte, za koju je Mel B tražila puno skrbništvo, a prije desetak dana joj je odobrena i zabrana pristupa prema kojoj se ne smije približiti njoj, ali niti njezinoj djeci - pjevačica ima još dvije kćeri iz veza prije Belafontea.

Pop singer and television personality Melanie Brown and spouse Stephen Belafonte arrive at the 2014 Elton John AIDS Foundation Oscar Party in West Hollywood, California March 2, 2014. REUTERS/Gus Ruelas (UNITED STATES TAGS: ENTERTAINMENT) (OSCARS-PARTIES) - RTR3FZ6Z
REUTERS
Mel B i Stephen Belafonte na Elton John AIDS Foundation partyju 2014. godine

Posljednji od koraka koji je bivša članica grupe Spice Girls poduzela u svojoj borbi je financijske prirode. Brown je odlučila u potpunosti mu blokirati pristup računima i bogatstvu koje se procjenjuje na više od 40 milijuna funti.

- Ovo je jako pogodilo Stephena. Osjeća se izgubljeno. Toliko dugo je imao direktan pristup njezinom bogatstvu da sada uopće ne zna što bi trebao učiniti - izjavio je izvor blizak paru. Ipak, njezin brakorazvodna bitka nije ni približno gotova: ona pod svaku cijenu želi doći do inkriminirajućih snimaka, dok se on svim snagama brani od optužbi i traži zajedničko skrbništvo nad djecom.

Linker
19. travanj 2024 16:38