Whitney i Bobbi Kristina Brown 2011.
 Getty Images
NOVA TRAGEDIJA

Droga, nasilje i prerane smrti: Zla kob tragično preminule dive prelila se na sve koji su joj bili bliski

Tragedije u obitelji Whitney Houston nastavljaju se nizati: nakon što je gotovo identično preminula njezina kći, umro je i Nick Gordon - bivši dečko Bobbi Kristine kojeg je glazbena diva uzela pod svoje kad ga je majka napustila.

Nick Gordon, mladić osuđen za smrt svoje djevojke Bobbi Kristine Brown, kćeri slavne glazbenice Whitney Houston, pronađen je mrtav. U srijedu je tu vijest potvrdio njegov odvjetnik, koji o uzrocima smrti nije govorio, rekao je tek da se Nick trudio ostati trijezan i stabilan nakon svega što ga je snašlo posljednjih nekoliko godina.

"Unatoč svim nevjerojatnim kušnjama s kojima se Nick zadnjih godina borio, mogu iskreno reći da se jako trudio ostati uzdignute glave i trijezan te da je iskreno i iznad svega htio u sreći i zdravlju živjeti sa svojom obitelji", kazao je odvjetnik Joe Habachy. Naime, Nick je proglašen krivim za smrt Bobbi Kristine u građanskoj parnici pa je milijunski iznos odštete morao isplatiti članovima njezine obitelji. Vijest o njegovoj smrti posljednja je u nizu tragedija koje su posljednjih godina stizale, a vezane su uz obitelj neprežaljene dive Whitney Houston, čiji je on bio dio i prije nego je postao njezin dečko, a nakon toga i zaručnik. Naime, Whitney je Gordona uzela pod svoje kad je on imao samo 12 godina, a nakon što ga je njegova majka napustila. To je bio jedan od razloga zbog kojeg je njihova veza od početaka bila osuđivana - on je Whitney zvao majkom, a Bobbi sestricom.

*FILE PHOTOS* Los Angeles, CA - Bobbi Kristina Brown, 22, died Sunday, July 26 at a hospice care facility in Duluth Georgia.  Bobbi, the only child of Whitney Houston and Bobby Brown, had been in a coma since she was found unresponsive in a bathtub of her home.  Nick Gordon and Bobbi Kristina Brown at the 'Sparkle' film premiere at Grauman's Chinese Theatre on August 16, 2012 in Hollywood, California.           July 26, 2015, Image: 253928757, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil, Model Release: no, Credit line: MPNC / Backgrid USA / Profimedia
MPNC / Backgrid USA / Profimedia
Bobbi Kristina Brown i Nick Gordon na premijeri filma 2012.

Bobbi Kristina preminula je tri godine nakon majke - na skoro identičan način

Javnost je ostala šokirala u srpnju 2015. godine kada je objavljeno da je njezina kćer jedinica, koju je dobila u vezi s Bobbyjem Brownom, tragično preminula. Bobbi Kristina Brown umrla je uslijed upale pluća koju je dobila nakon što je šest mjeseci ležala u komi, boreći se za život. Naime, nakon što je uzela ubojiti 'koktel' koji joj je napravio njezin tadašnji dečko, nedavno preminuli Nick Gordon, Bobbi je pozlilo i više se nije probudila. Kada je postalo jasno da je Bobbi jako loše, Nick je fatalne večeri napunio kadu hladnom vodom i gurnuo joj glavu u istu. Uslijedilo je teško oštećenje mozga, a patolozi nisu uspjeli utvrditi je li Gordon svoju djevojku ubio iz nehaja ili s predumišljajem. Utvrdili su tek da je Bobbi prije smrti konzumirala alkohol, morfij, kokain i marihuanu.

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 12:  Singer Whitney Houston (L) and Bobbi Kristina Brown arrives at the 2011 Pre-GRAMMY Gala and Salute To Industry Icons Honoring David Geffen at Beverly Hilton on February 12, 2011 in Beverly Hills, California.  (Photo by Jason Merritt/Getty Images)
Getty Images
Whitney i Bobbi Kristina Brown 2011.

Otrovan odnos, sličan onom njezinih roditelja

Tada je na vidjelo izašlo da je Gordon bio posesivan i ljubomoran, odnos im je bio težak i toksičan, sličan onome koji je Whitney Houston imala s Bobbyjem Brownom, ocem preminule djevojke, a mnogi upravo Bobbyja krive i za smrt glazbene dive, smatrajući da ju je upravo on "uništio".

387028 41: Singer Whitney Houston and husband Bobby Brown arrive at the Vanity Fair post Oscar party March 25, 2001 at Morton's restaurant in West Hollywood. (Photo by Jason Kirk/Getty Images)
Getty Images
Whitney Houston i Bobby Brown 2001. godine

Whitney Houston je pronađena mrtva u veljači 2012. godine. Utopila se u hotelskoj kadi uslijed zloporabe droge. U djetinjstvu je bila seksualno zlostavljana, a navodno se tada uz braću prvi put susrela i s drogom, no nevoljama tu nije bio kraj. Kako je odrastala i gradila veliku karijeru, tako je upoznala repera Bobbyja Browna, s kojim se vjenčala 1992. godine. U braku su proveli 15 godina, a odnos im je bio turbulentan.

Divu je pratila zla kob koja se prelila na one njoj najbliže

Navodno ju je Bobby povukao na dno - maltretirao ju je, zajedno su se drogirali, bio je strašno ljubomoran što nikada nije postigao uspjeh kakav je njegova supruga imala. Loš odnos djelovao je razarajuće na Houston i njezinu karijeru, ali i obitelj. U konačnici su majka i kći skončale na gotovo identičan način - utopile su se zbog zloporabe droge. Bobbi nije, tvrde oni koji su je poznavali, ni imala šanse uz okolinu u kakvoj je odrastala. Zla kob pratila je njezinu majku, a prelila se kasnije uvelike na čitavu obitelj u kojoj su dominirali droga, nasilje i teško narušeni odnosi.

Linker
05. ožujak 2024 21:54