DJECA NA PRVOM MJESTU

Drugačija faza karijere: Natalie Portman oduševila priznanjem koga sad želi impresionirati

Američka glumica dijeli sina Alepha (11) i kćer Amaliju (5) sa suprugom Benjaminom Millepiedom.

Američka glumica Natalie Portman, kada je u pitanju odabir uloga u Hollywoodu, itekako razmišlja o svojoj djeci. Tako ta 41-godišnjakinja, koja glumi Mighty Thora u nadolazećem filmu Thor: Ljubav i grmljavina, nedavno za Variety otkrila kako su se njezina djeca osjećala kada se vratila u Marvelov kinematografski svemir.

Glumica koja dijeli sina Alepha (11) i kćer Amaliju (5) sa suprugom Benjaminom Millepiedom, rekla je da su je upravo djeca potaknula da snimi još jedan film o Thoru.

''Osjećam da je to faza moje karijere u kojoj stvarno pokušavam impresionirati svoju djecu'', rekla je Portman.

"Moja djeca su toliko oduševljena da su me posjetila na setu i cijelo vrijeme promatrala kako radim. Osjećala sam se odlično", dodala je.

image

Natalie Portman

DIOR PRESS

"Znate, vrlo je rijetko da vam djeca kažu: 'Molim te mama, idi na posao!' Obično je sasvim suprotno."

Thor: Ljubav i grmljavina, u režiji Taike Waititija, četvrti je dio Thor franšize, a uslijedio je nakon dobro prihvaćenog filma Thor: Ragnarok iz 2017., koji je također režirao Waititi. Iako se Portman nije pojavila u tom filmu, glumila je Thorovu ljubav Jane u prva dva filma, Thor i Thor: The Dark World iz 2011. godine.

Waititi je nedavno za časopis Empire najavio Janein povratak: "Prošlo je otprilike osam godina. Imala je sasvim drugi život, a onda se vratila na scenu, i sada je odjevena."

"Pomislio sam: 'Zar ne bi bilo cool vratiti Jane u priču?' Jednostavno, ne želite da se Natalie vrati i glumi onaj isti lik koji hoda okolo sa znanstvenom opremom. Znate, dok Thor leti uokolo, ona je ostaje na Zemlji i razmišlja: 'Kad će se vratiti?' To je dosadno", dodao je Waititi. "Jednostavno želiš da ona bude dio avanture", dodao je.

image

Black Swan

SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA

Inače, Portman je vrlo mlada otkrila da se želi baviti glumom. Agent za tvrtku Revlon otkrio ju je u pizzeriji kad je imala 11 godina te joj je ponudio karijeru modela, koju je ona pak odbila jer je radije htjela biti glumica. Ubrzo je dobila svoju prvu ulogu u filmu Luca Bessona Leon profesionalac, nasuprot Jeana Renoa. Ulogu Mathilde Natalie je uspjela dobiti između 2000 drugih kandidatkinja na audiciji.

Po završetku studija 2003. godine pojavila se u maloj ulozi kao ratna udovica u filmu Studengora te u vrlo zapaženim filmovima Garden State i Bliski odnosi. Za isti je nagrađena Zlatnim globusom za najbolju sporednu glumicu, kao i nominacijom za Oscara u istoj kategoriji. Portman je igrala balerinu u filmu Crni labud, a za tu je ulogu nagrađena Oscarom, Zlatnim globusom te nagradom Screen Actors Guild.

Linker
12. travanj 2024 23:13