Nesnosan pritisak

DRŽ' NE DAJ... Brakovi poznatih padaju kao čunjevi kad krenu (financijske) nevolje

Da je novac često izvor problema među supružnicima, itekako je poznato. No, najčešće je novac problem kad ga manjka u kućnom budžetu, kad se krpa kraj s krajem, kad govorimo o socijalnim problemima. A eto, s vremena na vrijeme svjedočimo da i bogati kod kuće plaču kad se trese imovina. Mnogi ne izdrže. Jesu li krivac poslovno-financijske nevolje ili uslijed panike koja nastaje u obitelji isplivaju bračne nesuglasice gomilane godinama, samo oni dobro znaju. A tu uvijek ostaje još jedno pitanje: pokušava li se razvodom spasiti imovina od vjerovnika, kao što se to, između ostalog, šuška u posljednjem slučaju, onom u obitelji Ante i Martine Todorić.

Kako bilo, brod koji tone upravo napušta Martina Todorić, supruga Ante Todorića, sina vlasnika posrnulog koncerna Agrokor. Martina je razvod braka, koji je trajao 15 godina i u kojem se rodilo troje djece, zatražila na sudu. To je ovih dana za medije potvrdila i njezina brakorazvodna odvjetnica Tereza Tea Krešić, koja odbacuje tvrdnje da je riječ o rastavi braka zbog podjele imovine uslijed afere Agrokor koja trese cijelu zemlju. Koje li slučajnosti što je ovaj privatni problem u obitelji Todorić eskalirao upravo u jeku poslovnih, financijskih i krivično-pravnih problema koji ih drmaju!

Zagreb, 041210.
Otvorenje retrospektive slikara Ede Murtica u Muzeju suvremene umjetnosti.
Na slici: Ante i Martina Todoric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX
Martina i Ante Todorić

Isti razdor, samo u drugom pakiranju, prije godinu je dana potresao još jednu izvanserijski bogatu obitelj. Obitelj Mamić. Istraga USKOK-a zbog financijskih malverzacija i nezakonitog izvlačenja novca iz Dinama poklopila se s pokopom čak dva braka iz moćnog klana. Tada je razvod zatražio Mario Mamić, sin bivšeg izvršnog predsjednika GNK Dinama Zdravka Mamića - te je jeseni iselio iz obiteljskog doma kojeg je osam bračnih godina dijelio s voditeljicom Monikom Mamić i njihovo dvoje djece. Već je drugi par rukava to što Mario Mamić nije dugo tugovao, a bome ni samovao. Proteklog je vikenda opet stavio vjenčani prsten, opet tijekom glamurozne ceremonije i na istome mjestu na kojem je brak slavio i s Monikom. Na vječnu se ljubav ovaj put zakleo event menadžerici Tiji Jurčić, pokćerki uglednog ekonomskog stručnjaka Ljube Jurčića.

Zagreb, 220811.
Zagrebacka zracna luka Pleso.
Odlazak Dinamovih igraca u Svedsku na uzvratnu utakmicu 4. pretkola Lige prvaka sa domacinom  Malmom FF.
Na fotografiji: Sin Zdravka Mamica Mario sa suprugom Monikom.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Monika i Mario Mamić

Ne zaboravimo da je pod iznimnim pritiskom zbog financijske afere tada bio i Marijev brat Zoran Mamić. I on je u otprlike isto vrijeme zatražio razvod, i to od tada druge supruge Ane Šikić s kojom je u braku bio dvije godine, a u vezi od 2010. godine.

Ronald Gorsic / CROPIX
Zoran Mamić i Ana Šikić.

Afere jednog od supružnika, ove ili one prirode, posljednjih su mjeseci i u svijetu na površinu izbacile trulež još nekoliko slavnih brakova. Pokazalo se to u slučaju posrnule njemačke teniske zvijezde Borisa Beckera, kojeg je usred vijesti da je bankrotirao napustila supruga Lily. No, nakon nekog se vremena ipak predomislila i odlučila mu se vratiti, te s njim ostati 'u dobru i zlu'. Do dalnjeg.

Picture Shows: Lily Becker, Boris Becker

April 27, 2016

Boris Becker and his wife Lily, were seen making their way out of Sexy Fish in London, England. The pair looked sharp for their night out.


WORLDWIDE RIGHTS, Image: 282712200, License: Rights-managed, Restrictions: Non Exclusive
No Digital Rights Without Permission
Please Credit All Uses, Model Release: no, Credit line: Profimedia, FameFlynet UK
Profimedia, FameFlynet UK

Na ledu je upravo, zbog afere ljubavne prirode, i britanski nogometaš Wayne Rooney. Kad je njegova trudna supruga Coleen saznala da ga je usred noći uhvatila policija za volanom automobila žene s kojom se cijelu tu večer zabavljao u baru, skinula je prsten i – još ga nije vratila, unatoč troje njihovo zajedničke djece, i četvrtim na putu i potencijalnoj bitci za milijunsku imovinu.

Wayne Rooney with his wife Coleen who has revealed she is pregnant with her fourth child., Image: 345747452, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Seksualnog predatora, jednog od najpoznatijih i najmoćnijih filmskih u Hollywoodu, Harweja Weinsteina, ovih je dana lančanom reakcijom za seksualno napastovanje prijavilo mali milijun žena: glumica, novinarki, suradnica, zaposlenica njegovih studija Miramax i Weinstein Company. Možda se u prvi mah čini da je njegovoj supruzi bilo jedino logično spakirati kofere i nestati, no baš i nije. Ona je navodno upravo od ovog braka imala debelu korist - Georgina Chapman je, naime, suosnivačica brenda Marchesa. Šuška se da je Weinstein mnogim glumicama naređivao da na uvaženim crvenim tepisima nose Marchesu, koju bi sada mnogi mogli bojkotirati.

FILE PHOTO - 89th Academy Awards - Oscars Vanity Fair Party - Beverly Hills, California, U.S. - 26/02/17 - Producer Harvey Weinstein and fashion designer Georgina Chapman. REUTERS/Danny Moloshok/File Photo
REUTERS
Slavni producent sa suprugom Georginom Chapman

Načitali smo se ovih dana komentara i komentara na račun posrnulih supružnika i svaki put se sveli na istu onu dobru staru poslovicu: 'Kako živiš, tako ti je'… o kojoj valja na vrijeme promišljati...

Linker
24. travanj 2024 03:37