TENISKA SENZACIJA

Emma Raducanu prije nekoliko dana je osvojila US Open, a sad je zablistala na Met Gali: Osobno ju je pozvala Anna Wintour

Mladoj Britanki uspjelo je ono što nije nikada nikome - kao kvalifikantica je osvojila US Open, a zbog toga su je pozvali na modno događanje godine. Ovo je njezino prvo pojavljivanje na crvenom tepihu.

Organizatorica događaja, dugogodišnja urednica američkog Voguea i modna ikona Anna Wintour osobno je na Met Galu pozvala ovogodišnju osvjačicu US Opena, mladu tenisačicu Emmu Raducanu. Razlog ove prestižne pozivnice na večeru koja se inače plaća nekoliko desetina tisuća dolara je njezin trijumf na američkom teniskom turniru.

Ove godine nije odigrala niti jedan meč na WTA Touru, a 11. rujna je osvojila US Open. Britanku zovu najneočekivanijom teniskom pričom svih vremena te je postala prva kvalifikantica koja je osvojila takav turnir. I to bez ijednog izgubljenog seta u čak deset mečeva.

image
Emma Raducanu osvojila je svoj prvi US Open u karijeri.
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Pokušavam shvatiti što se dogodilo, pokušavam živjeti u trenutku. Ovo je definitivno trenutak u kojem se treba isključiti i ne razmišljati o planovima za budućnost. Stvarno nemam nikakvog pojma kakav mi je raspored za dalje. Trenutno me ni za što u životu nije briga, volim život i tako ću se ponašati", rekla je Emma nakon osvajanja naslova.

Velika joj je želja posjetiti Wall Street, no prije toga, u SAD-u u New Yorku pojavila se na Met Gali uz bok najvećim svjetskim zvijezdama - i to je odradila maestralno!

Odjenula je Chanelov top, suknju i kardigan u crno-bijeloj boji, obula crne lakirane čizme, a glamur naglasila dijamantnim naušnicama brenda Tiffany&Co. i s minimalno šminke. Ovo je bilo njezino prvo pojavljivanje na crvenom tepihu u karijeru, a na njemu se ponašala kao da joj je to najprirodnije okruženje.

image
Tenisačica Emma Raducanu
ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Osim iznenadne slave i divljenja sportskog svijeta i ekskluzivne pozivnice, pobjeda na US Openu donijela joj je i 2 i pol milijuna dolara.

Emmina obitelj je inače dvojezična, otac joj je Rumunj, a mama Kineskinja zbog čega tenisačica govori i mandarinski jezik. Rođena je u Kanadi, s obitelji je u Veliku Britaniju preselila kada su joj bile dvije godine, a od pete godine trenira tenis. Šira javnost za nju je čula tek prije tri mjeseca kada je kao 338. tenisačica svijeta izborila četvrtfinale Wimbledona.

Linker
20. travanj 2024 03:56