Neja Markičević / hanza media
Nedostaje joj...

Emotivna Vanja Horvat o odlasku sina: 'Bio je nesretan ovdje i vidjela sam da traži drugo rješenje'

Zagrebačka poduzetnica koja se na početku koronakrize suočila s velikim osobnim gubitkom - smrću majke, trenutno prolazi kroz težak životni period. Njena bol u ovim trenucima je još i veća, jer je njezin 24-godišnji sin Bruno Mamić sreću odlučio potražiti izvan Hrvatske...

"Moje sve... Moj sinek, moja dobra dušica, osebujan cooler, pametnica... Fali mi da mi kaže: 'Daj se sčilaj, maaam', ili kada mi u 23:30 uz osmijeh kaže: 'Jel' kuhinja još radi?' Ma sve mi fali, ali moj veliki dečko je odlučio sreću potražiti izvan Hrvatske. I podržavam ga u svakoj odluci koliko god bilo nekada i teško", napisala je Vanja Horvat kraj objave fotografije gdje se s Brunom u zagrljaju još dok je bio dječak, a odluku o odlasku kaže nije dugo vagao...

"U Nizozemskoj je u jednom divnom gradiću pokraj Amsterdama. Bio je nesretan ovdje i vidjela sam da traži neko drugo rješenje... Predložila sam mu da ode i pokuša jer mu je tamo jedan od bliskih prijatelja studirao. To je bilo prije dvije godine i beskrajno je sretan što živi tamo.

Naučen je na život izvan Hrvatske jer je i rođen u Njemačkoj i uz učestala seljenje kroz djetinjstvo navikao je na život izvan granica Hrvatske.

I ja ga u tome maksimalno podržavam koliko god meni bilo teško. Taj dio rješavam sama sa sobom, a i često odlazim njemu. Servis čistoće dođe mu kada god uhvatim prigodu. Nažalost, ova korona me sada spriječila u tome...", kaže Vanja Horvat, kći rukometne legende Hrvoja Horvata Cvebe.

I ona je u mladosti je trenirala rukomet i plivanje, no životna strast joj je jahanje, sport u kojem je osvojila brojne medalje. Kad je njena karijera u pitanju, Vanja ima dvije diplome - Stomatološkog fakulteta u Zagrebu i Studija dizajna, no život ju je odveo u poduzetničke vode koje nemaju puno dodirnih točaka s ovim branšama.

Zagreb, 190914.
Kaptol centar.
Predstavljanje Wedding capsule kolekcije Max&Co odrzano je u Kaptol centru.
Na fotografiji: Vanja Mamic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / hanza media

U četiri godine otkako se poznaje s Eminom Šokotom, poznate dame postale su poslovne partnerice, a s vremenom i dobre prijateljice. Dokazale su se i na svjetskom tržištu, zahvaljujući Zeotexu - dodatku prehrani na bazi zeolita koji najučinkovitije organizam oslobađa štetnih tvari.

Njihova tvrtka Mevex godišnje proizvede stotine tona tog čudotvornog praha prirodnog porijekla i plasira ga na tržišta Mađarske, Slovačke, Italije, Kanade, Meksika, Južne Amerike, šire se i na Afriku te Ujedinjene Arapske Emirate, a odnedavno je dostupan i u Hrvatskoj. Prije godinu dana pridružio im se i treći suvlasnik, Vanjin životni partner Mladen Veber, bivši stariji potpredsjednik za operativno poslovanje Atlantic grupe, koji od početka 2020. ima istu funkciju u Stanić grupi, a problemi oko koronavirusa utjecali su i na posao.

Zagreb Hipodrom 13122019
Vanja Horvat ex Mamic i Emina Sokota
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

"Ne znam tko nije i tko neće osjetiti ovo što nas je sve skupa zahvatilo, no radimo i dalje jer naš Zeotex jača imunitet, jedan je od najjačih detoksikatora na globalnom tržištu i imamo fantastične rezultate gdje god da se primjenjuje", kaže uspješna Vanja koja se u karanteni nije odrekla svoje velike ljubavi.

"Jahala sam cijelu karantenu jer mi je najveća ljubav i hobi. Konji ne mogu biti zatvoreni u štali, moraju se jahati i voditi van tako da sam svakodnevno provodila puno vremena na Hipodromu", zaključuje Vanja i dodaje da je u karanteni pronašla vremena za još jednu strast.

"Jedino što sam puno više kuhala nego inače, a i to obožavam samo zbog tempa posla kojim se bavim to više i ne stižem. Eksperimentirala sam i kuhala sve moguće, ali i jela, tako je sada vrijeme da pojačam trening."

Poznatoj poduzetnici koja trenutno prolazi vrlo teško životno razdoblje, stoga su vrlo važne te male radosti, koje joj ove teške dane čine ljepšima.


Pročitajte i:


Vanja Horvat sa suzama u očima: 'Nisam mogla biti na sahrani majke jer sam u samoizolaciji'

A trebao je to biti sretan dan za cijelu obitelj... Vanja Horvat okriva nam priču koja slama srce

Vanja Horvat i Emina Šokota: Prijateljice koje obožavaju prirodu ubacile su se u poduzetničke vode

Linker
18. travanj 2024 15:20