Bloom Studio
CENTAR SVIJETA

Filip Ude: Kćerkica Eva postala je tatino najvažnije zlato

Kćerkica Eva postala je centar svijeta gimnastičkog šampiona i njegove supruge Ane koja, premda zna da će svaka trudnoća biti rizična, planira još dvoje djece.

Kćerkica Eva postala je centar svijeta gimnastičkog šampiona i njegove supruge Ane koja, premda zna da će svaka trudnoća biti rizična, planira još dvoje djece.

Otkako je početkom svibnja postao tata, čakovečki gimnastičar Filip Ude (31) posvetio se svojoj princezi Evi i supruzi Ani (29), a od trenera je dobio najdulji odmor dosad - čak dva tjedna. Stoga se teška srca prvi put nakratko odvojio od kćerkice.

Bloom Studio

- Imao sam već ranije dogovoreni nastup za klub Lyon na turniru u Francuskoj, i ta dva dana nisam prestajao misliti na Evu i Anu. Možda sam baš zato višeboj odvježbao bolje nego što sam očekivao, i tako pomogao Lyonu da uđe u prvu gimnastičku ligu - kaže srebrni olimpijac iz Pekinga na konju s hvataljkama. Svoje prvo dijete Ana i Filip Ude dugo su čekali, a kako je Anina trudnoća bila rizična - zbog trombofilije i antitijela u krvi koja su se razvila zbog Rh-negativnog faktora - redovito je odlazila na kontrole kod dr. Nenada Muršića, u čakovečku bolnicu te u zagrebačku Petrovu kod prof. Marine Ivanišević. U Zagrebu je Eva i rođena s 2980 grama težine i dugačka 47 centimetara.

Bloom Studio

- Filip je dojurio iz Čakovca kad sam mu u pola četiri u noći javila da je porođaj počeo, bio je uz mene deset sati u rađaonici i zajedno smo proveli prve trenutke s našom bebom. Vrijeme kad smo se nas dvije odmarale u bolničkom apartmanu iskoristio je za trening u dvorani Sokol, kamo je odlazio i svaki put kad bi me dopratio na kontrolu. Sretni smo jer je sve prošlo u najboljem redu, a naša je Eva dijete kakvo se samo poželjeti može: budi se jedino kad je trebam nahraniti i dosad nam je priuštila tek dvije besane noći - kaže vizažistica Ana, koja još šest tjedana nakon porođaja mora nastaviti s terapijom - injekcijama protiv zgrušavanja krvi koje si daje svaki dan. Zna što je čeka u svakoj sljedećoj trudnoći, no ne odustaje od plana da imaju troje djece - premda bi Filip bio zadovoljan i s dvoje. I nada se da će im se želje ostvariti.

Bloom Studio

Linker
26. travanj 2024 14:55